lv
zK9IlwKJrEr2GkEtydlDzlb7A8khGbVCISj9jrCr
2323164

Deputāti aicina “aplikt” bankas ar jauno nodokli un palīdzēt kredītņēmējiem

Deputāti aicina “aplikt” bankas ar jauno nodokli un palīdzēt kredītņēmējiem

Latvijā un pārējās Baltijas valstīs ir ļoti augsts īpatsvars kredītiem ar mainīgo procentu likmi, ko EURIBOR kāpums ietekmē visvairāk.

Apstākļos, kad Eiropas Centrālā banka atkal ir paaugstinājusi EURIBOR procentu likmes, bažas raisa šī pieauguma ietekme uz tautsaimniecību, kā arī risks hipotekāro kredītu ņēmējiem vairs nespēt pildīt savas kredītsaistības, šodien komisijas sēdē pauda Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja Linda Matisone. Deputāti lēma aicināt valdību un par komercbanku uzraudzību atbildīgo Latvijas Banku meklēt risinājumus, kā mazināt šī kāpuma ietekmi.

Apspriežot pašreizējo situāciju, sēdē izskanēja, ka ir jāturpina sarunas ar komercbankām par kopējās likmes nepalielināšanu, jābūt atvieglotākai banku klientu pārejai uz citu banku ar saviem kredītiem, kā arī iespējai prasīt bankai mainīt kreditēšanas līguma nosacījumus, nepiemērojot maksu par līguma izmaiņām.

“Aicinām arī apsvērt iespēju ieviest banku virspeļņas nodokli un sniegt atbalstu tām mājsaimniecībām, kurām procentu maksājumu slogs kļuvis nepanesams. Tāpat būtiski veicināt jaunu spēlētāju ienākšanu banku tirgū, kas radīs piedāvājuma konkurenci kreditēšanas pakalpojumu jomā,” atzīmēja L.Matisone.

Latvijas Bankas pārstāvji deputātus šodien informēja, ka Latvijā un pārējās Baltijas valstīs ir ļoti augsts īpatsvars kredītiem ar mainīgo procentu likmi, ko EURIBOR kāpums ietekmē visvairāk.

Basketbola izlase atalgota ar dāsnu naudas summu par izcilo sniegumu PK

Par Latvijas vīriešu basketbola izlases izcīnītajām tiesībām startēt pasaules čempionāta pieaugušajiem finālturnīrā un izmaksu segšanai Latvijas Basketbola savienībai valdība otrdien piešķīra 211 716 eiro.

Saskaņā ar Sporta likumu Latvijas sportistiem,...

Atkarīgie? Noskaidrots, cik laika latvieši katru dienu pavada sociālajos tīklos

Latvijā apmēram 65% iedzīvotāju sociālos tīklus lieto vairāk nekā divas stundas dienā, pavēstīja mobilo sakaru operatora SIA "Tele2" pārstāvji, atsaucoties uz kompānijas veiktās aptaujas datiem.

Aptaujas dati liecina, ka 36% Latvijas iedzīvotāju sociāl...

Turpinās tiesāt bijušo KNAB vadītāju par 135 000 eiro kukuļa piesavināšanos

Krimināllietu, kurā par kukuļa piesavināšanos 135 000 eiro apmērā apsūdzētas trīs personas, tostarp bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis, Rīgas pilsētas tiesa Pārdaugavā plāno turpināt skatīt 16.okto...



Komentāri