lv
ymybgiV9FaEpXU5u7vLw8kPKJK9QQfzULNj7Y4Lx
2317496

Turpinām pelnīt medaļas! Latvijas komanda atzīmējas EuroSkills 2023

Turpinām pelnīt medaļas! Latvijas komanda atzīmējas EuroSkills 2023

Jauno profesionāļu meistarības konkursa "EuroSkills 2023" prasmju pārbaudījumā "Web tehnoloģijas" medaļu par izcilību izcīnīja Rīgas Valsts tehnikuma audzēknis Renārs Gausiņš, informēja Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) pārstāve Alise Devjatajeva.

Konkursā, kas pagājušajā nedēļā norisinājās Gdaņskā, Polijā, Gausiņš sacentās ar 18 citiem jaunajiem profesionāļiem, kopējā reitingā iegūstot 9.vietu un apsteidzot tādas valstis kā Somija, Austrija un Beļģija. Medaļas par izcilību saņem konkursanti, kuru iegūtais rezultāts pārsniedz 700 punktus.

Tehnikuma audzēknis saņēma arī apbalvojumu par labāko sniegumu valsts komandā jeb "Best of Nation".

VIAA direktore un Latvijas komandas oficiālā pārstāve Dita Traidās sacīja, ka iegūtā izcilības medaļa apliecina to, ka Latvija ir spēcīga digitālajā jomā un var nodrošināt augsti kvalificētus jaunos profesionāļus.

"Visā Eiropā jauniešu vidū ir vērojams intereses kritums par profesiju apguvi. Ir jādomā, kā noturēt profesionālās izglītības prestižu un aroda un profesiju pasaules pievilcību, jo iegūtās amata prasmes un zināšanas veido sākumu stabilam pamatam dzīvē, ko gadu gaitā var papildināt un pilnveidot," viņa piebilda.

Latviju "EuroSkills" konkursā šogad pārstāvēja deviņi konkursanti no sešām profesionālās izglītības iestādēm, piedaloties astoņos prasmju konkursos. Kopumā konkursā sacentās 576 jaunieši no 32 Eiropas valstīm, demonstrējot savas profesionālās spējas 42 prasmju konkursos.

Jauno profesionāļu konkurss notiek katru otro gadu un mijas ar pasaules mēroga profesionālās meistarības konkursu "WorldSkills". Pašreiz "WorldSkills Europe" organizācijā ir 32 dalībvalsts no visas Eiropas. Latviju organizācijā pārstāv VIAA.

Pasaules kauss noslēdzies – kas tālāk Latvijas basketbolā?
Latvijas basketbola izlase spīdoši aizvadījusi savu debiju Pasaules kausā. Tagad basketbolistiem priekšā regulārā sezona, bet pēc tās Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs, un vēl gadu vēlāk - Eiropas čempionāts mājinieku godā. Par to, kas tuv...
Latvijas izlase, ko iemīlēja basketbola pasaule. Apskatnieku sajūsma aizstāj sākotnējo skepsi
Latvijas basketbola izlase debiju Pasaules kausa (PK) finālturnīrā noslēdza ar  izcīnītu 5. vietu un izpelnījās cildinošu novērtējumu ne tikai pašu mājās. Valstsvienības spožo veikumu sarunā ar LSM.lv uzteica gan Latvijas, gan ārzemju basketbola lietpr...
Liepājas autobusu parks atcēlis četrus reisus

AS "Liepājas autobusu parks" pirmdien atcēlis četrus reisus Ogres apkaimē, liecina Autotransporta direkcijas (ATD) publiskotā informācija.

Tostarp atcelts reiss Ogre-Ķeguma HES-Bekuciems, kas izbrauc plkst.7.20, reiss Stadions-Lašupes, kas izbrauc plkst...



Komentāri