lv
mlzQFXrRWeRDPlsNNr9DdQpBRhFqdujwRxOx3tTe
2297654

Dabas muzejā notiks ikgadējā dāliju izstāde

Dabas muzejā notiks ikgadējā dāliju izstāde

Latvijas Nacionālajā dabas muzejā šodien plkst.12 atklās izstādi "Dālijas 2023", kas tapusi sadarbībā ar biedrību "Latvijas dālijas", aģentūru LETA informēja muzejā.

Apmeklētājus priecēs plaša dāliju šķirņu izvēle, turklāt šogad izstādi bagātinās arī vairākas dāliju šķirnes no Japānas.

Izstādē piedalīsies Latvijas Universitātes Botāniskā dārza dāliju selekcionāre Inese Mellace un dāliju audzētāji un kolekcionāri no visas Latvijas - Aivars Baroniņš, Rita Zaļā, Elīna Zaļā, Evita Puzāne, Helga Ancāne un Rita Ancāne. Draudzības rezultātā ar japāņu selekcionāru Seišu Mijabuči Latvijā ir nonākušas vairākas dāliju šķirnes no Japānas.

Izstādes mērķis ir sniegt izglītojošu un iedvesmojošu pieredzi apmeklētājiem. Katru dienu izstādē būs kāds dāliju eksperts, lai dalītos ar zināšanām, sniegtu praktiskus padomus un ieteikumus par dāliju audzēšanu un kopšanu, kā arī palīdzētu izvēlēties atbilstošākās dāliju šķirnes katram dārzam. Izstādes apmeklētāji varēs nobalsot par, viņuprāt, visskaistāko dāliju šķirni.

Biedrība: Papildu miljoni slimnīcu stāvokli neko daudz neuzlabos

Valdības šonedēļ veselības nozarei piešķirtie papildu 41,3 miljoni eiro slimnīcu stāvokli neko daudz neuzlabos, intervijā Latvijas Radio vērtēja Latvijas Slimnīcu biedrības valdes priekšsēdētājs Jevgēņijs Kalējs.

Biedrības pārstāvis stāstīja, ka no šiem...

«Progresīvo» kandidāts veselības ministra amatam varētu būt Labsvīrs

"Progresīvo" kandidāts veselības ministra amatam, ja partijai tiks uzticēta atbildība par šo nozari, varētu būt bijušais ierēdnis Edgars Labsvīrs, Latvijas Radio atzina Saeimas deputāts Edmunds Cepurītis.

Pēc viņa vārdiem, piedāvājot ministru amatu kand...

«ES pietiks līdzekļu Ukrainas atbalstam tik, cik ilgi tas nepieciešams» (+VIDEO)

Latvijas aizsardzības ministra amata kandidāts Andris Sprūds augstu vērtē sadarbības perspektīvas ar Kijivu.

Par ticamāko Aizsardzības ministrijas vadītāja amata kandidātu šobrīd tiek dēvēts parlamentārās Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs, ilggadēj...



Komentāri