lv
dOwsgQhgOTwiMOVIXg4b9dEF5sU9MDYEc6hptyBR
2295656

Baltijas valstu militārās akadēmijas paraksta sadarbības līgumu

Baltijas valstu militārās akadēmijas paraksta sadarbības līgumu

Baltijas valstu militārās akadēmijas trešdien parakstīja sadarbības līgumu izglītības un pētniecības jomā, informēja Igaunijas Aizsardzības spēku preses dienests.

Līgumu parakstīja Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas rektors pulkvedis Māris Utināns, Igaunijas Militārās akadēmijas rektors brigādes ģenerālis Vahurs Karuss un Lietuvas Ģenerāļa Jona Žemaiša Militārās akadēmijas rektors brigādes ģenerālis Almants Leika, tiekoties Igaunijas Militārajā akadēmijā Tartu.

Sadarbības līgums paredz gan akadēmiskā personāla, gan studentu mobilitāti. Tas arī piedāvā iespēju kopīgi organizēt dažādus seminārus un konferences, darbseminārus, kā arī apmainīties ar pētījumu rezultātiem.

Sadarbības līgums paredz, ka trīs Baltijas valstu aizsardzības akadēmijas katru pavasari vienojas par sadarbības pasākumiem nākamajam akadēmiskajam gadam. Šajā akadēmiskajā gadā sadarbība būs vērsta uz gaisa un jūras spēkiem maģistrantūras līmenī, un Igaunijas Militārās akadēmijas studenti apgūs daļu mācību programmas gan Lietuvas, gan Latvijas militārajās akadēmijās.

Karuss sacīja, ka noslēgtais līgums ir svarīgs solis, lai nostiprinātu un tālāk attīstītu sadarbību izglītības un pētniecības jomā starp Igaunijas, Latvijas un Lietuvas militārajām akadēmijām.

"Gan Latvijai, gan Lietuvai ir neaizstājama loma mūsu maģistra programmas īstenošanā, jo tās piedāvā specializētus jūras un gaisa spēku moduļus. Citiem vārdiem sakot, tās veido saturu jūras un gaisa spēku maģistra studiju programmā," viņš teica.

GKR un ZZS kopīgi startēs nākamajās Rīgas domes vēlēšanās

Partija "Gods kalpot Rīgai" (GKR) un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) kopīgi startēs 2025.gadā gaidāmajās Rīgas domes vēlēšanās, un GKR valdes priekšsēdētājs Oļegs Burovs ar 53.balsi Saeimā atbalstīs jaunveidojamo valdību, žurnālistiem pēc partijas val...

Valsts kontrolieris: Pienāk ziņas, ka Rēzeknes budžets bijis nereālistisks
Pienāk ziņas, ka Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības budžets nav labi saplānots un ir bijis nereālistisks. Tā Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" sacīja Valsts kontrolieris Rolands Irklis, komentējot Valsts kontroles (VK) uzsākto revīzi...
Nakonečnija ģimene Rīgā atvērs peldēšanas centru

Bijušais Latvijas modernās pieccīņas izlases dalībnieks Ruslans Nakonečnijs ar sievu Alīnu Rīgā atvērs peldēšanas centru "SWIM Baltic", informēja atklāšanas rīkotāji.

"SWIM Baltic" atklāšana pludmales sporta un atpūtas centrā "Palms Beach Club", Mūkupur...



Komentāri