lv
bqvzhqFg02n6XuqVREXgotudDVmqhcInMXxOH0R4
2294847

AgriChamber: Zemkopības ministram jābūt nozares pārstāvim

AgriChamber: Zemkopības ministram jābūt nozares pārstāvim

Zemkopības ministram labi jāorientējas nozarei būtiskajos jautājumos, īpaši saistībā ar Eiropas Savienības (ES) zaļo kursu, pauda biedrības "Latvijas lauksaimniecības, mežsaimniecības un zivsaimniecības kamera" ("AgriChamber") pārstāvji.

Tāpat biedrībā norāda, ka jaunajam ministram būtiski ir veidot labu sadarbību ar lauksaimniecības nozares nevalstiskajām organizācijām kopēju un izsvērtu lēmumu pieņemšanā.

"AgriChamber" valdes priekšsēdētājs Dīns Cielavs uzsver, ka ministram būtu jāveicina ciešāka sadarbība ar Centrāleiropas valstīm interešu pārstāvēšanā ES institūcijās, kā arī jāvelta liela uzmanība iekšpolitikai. Tostarp pārdomātai, sabalansētai politikai saistībā ar lauksaimnieciskās produkcijas ražošanu laukos, nodrošinot, ka cilvēki apdzīvo lauku teritoriju un ražo tur produkciju ar pievienoto vērtību.

"Liels uzsvars ir jāliek uz to, lai ierobežotu veikalu tīklu "apetīti", kā arī atbalsts lauksaimniekiem būtu adekvāts to saimniekošanas veidam," teic Cielavs.

Zemnieku saimniecības "Klīves" saimnieks un "AgriChamber" valdes loceklis Māris Šņickovskis piebilst, ka ministram ir jānāk ar spēju saskatīt lauku vides un nozaru dažādību.

Viņa ieskatā to, ka Latvijas pārtikas ražošanai ir potenciāls parāda jau tas, ka vietējo tirgu ir pārpludinājuši kaimiņvalstu augļi un dārzeņi. Latvijas ražotāji paši māk un spēj saražot pārtiku, bet nepieciešams stiprināt augļkopības nozari.

"Jaunās vienotības", Zaļo un zemnieku savienības un "Progresīvo" veidotā Evika Siliņas (JV) vadībā sākusi strādāt pie jaunās valdības deklarācijas, koalīcijas līguma un pielikuma par neatliekamajiem darbiem, kas paveicami līdz decembrim un janvārim, veidošanas. Topošajai koalīcijai ir 52 deputātu balsis.

"AgriChamber" ir dibināta 2016.gadā, un tās mērķis ir apvienot Latvijas lauksaimniecības, mežsaimniecības un zivsaimniecības uzņēmumus, lai efektīvāk spētu pārstāvēt biedrus nozaru problēmu risināšanā. Biedrībā ir vairāk nekā 260 biedri.

Eiropas Komisija aizstāv Latvijas īstenoto migrantu atraidīšanas politiku
Eiropas Komisija (EK) aizstāvējusi Latvijas un Lietuvas īstenoto politiku nelegālās migrācijas novēršanai uz robežas ar Baltkrieviju. EK Migrācijas un iekšlietu direktorāta ģenerāldirektore Monika Parija pauda, ka Latvija un Lietuva dara, ko spēj, lai ...
Ļoti sāpīgs zaudējums! Šmits dalījies iespaidos par Vācijas spēli

Latvijas basketbola izlase trešdien Pasaules kausa ceturtdaļfinālā ar Vāciju parādīja, ka var spēlēt ar šāda līmeņa komandām un neatpaliek no viņiem, pēc zaudējuma sarunā ar žurnālistiem teica valstsvienības uzbrucējs Rolands Šmits.

Jau ziņots, ka Latvi...

Policija Rīgā un Zemgalē atsavinājusi vairāk nekā 4 miljonus cigarešu (+VIDEO)

Šā gada 25. augustā Valsts policijas likumsargi aizturēja trīs personas, kuras ir saistītas ar nelegālo cigarešu apriti Rīgas un Zemgales reģionos, ziņo Valsts policija.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja 1. n...



Komentāri