lv
60CqxCGOvxTOAlZcspxh3SnUYOXRbRsJ3e1uRiBX
2292341

Latvijas skolēniem vairākas medaļas Starptautiskajā informātikas olimpiādē

Latvijas skolēniem vairākas medaļas Starptautiskajā informātikas olimpiādē

Starptautiskajā informātikas olimpiādē sudraba medaļas izcīnīja Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 12.klases skolēns Matīss Kristiņš un Druvas vidusskolas 11.klases skolēns Ansis Gustavs Andersons, savukārt bronzas medaļu - RTU Inženierzinātņu vidusskolas 11.klases skolēns Adriāns Piliksers, informēja Valsts izglītības satura centrs (VISC).

Olimpiādē, kas no 28.augusta līdz 4.septembrim norisinājās Segedā, Ungārijā, no Latvijas piedalījās arī Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 12.klases skolēns Valters Kalniņš. Kopumā sacensībās piedalījās 351 skolēns no 87 valstīm.

Skolēniem divās sacensību dienās piecas stundas bija jārisina programmēšanas uzdevumi, kas balstīti uz reālas dzīves problēmām. Lai atrisinātu uzdevumu, tiem bija jāuzraksta programma, kura ierobežotā laikā aprēķina uzdevumā prasīto, patērējot ierobežotus datora atmiņas resursus.

Latvijas skolēnu komandas vadītājs Pēteris Pakalns šī gada olimpiādi vērtēja kā vienu no izaicinošākajām pēdējo gadu laikā. "Pēc pirmās sacensību dienas Matīss Kristiņš konkurēja par zelta medaļām, ar mazliet mazāku rezultātu sekoja arī Ansis Gustavs Andersons un par bronzas medaļu sacentās Adriāns Piliksers, bet pēc sarežģītām sacensībām, otrajā dienā Matīss Kristiņš un Ansis Gustavs Andersons izcīnīja sudraba medaļas, un Adriāns Piliksers izcīnīja augsto bronzas medaļu."

Būs grūti! R. Kurucs izteicis domas par Vācijas basketbola izlasi

Latvijas vīriešu basketbola izlases nākamajai pretiniecei Vācijai, ar kuru latvieši tiksies Pasaules kausa ceturtdaļfinālā, ir maz vājo vietu, izcēla Latvijas basketbolists Rodions Kurucs.

Trešdien Latvijas basketbolisti Pasaules kausa ceturtdaļfinālā s...

Arī trešdien Latvijā nokrišņi nav gaidāmi
Trešdien no rīta būs mākoņains, dienas gaitā debesis no ziemeļiem pakāpeniski skaidrosies, nokrišņi nav gaidāmi, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.
Ministrija vēl turpina darbu pie jauna armijas pārtikas iepirkuma dokumentācijas

Aizsardzības ministrija patlaban vēl turpina darbu pie jauna armijas pārtikas iepirkuma dokumentācijas sagatavošanas, ziņoja ministrijā.

Valdība otrdien slēgtā sēdē iepazinās ar ziņojumu par pārtikas piegādes Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem līguma izb...



Komentāri