lv
XYiAms6qfbRtgFjn2qsKyGGsH1DCWBcZJWL4FmlX
2289347

Ko spēj mūsdienu bezpilota lidaparāti

Ko spēj mūsdienu bezpilota lidaparāti
Aktivizējušies bezpilota lidaparātu jeb dronu kari Krievijas un Ukrainas starpā, dronu uzbrukumus piedzīvojis arī netālu no Latvijas esošais Pleskavas lidlauks. Savukārt augustā Rīgā piedzīvots Baltijā lielākais dronu šovs. Ko spēj un ko nespēj bezpilota lidaparāti mūsdienās – kāds ir maksimālais lidojuma attālums, nestspēja, kā attīstās tehnoloģijas un kādas ir to iespēju robežas, par to raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns sarunājās ar dronu tehnoloģiju uzņēmuma "SPH Engineering" īpašo projektu direktoru Jāni Ķuzi, dronu ražotāja "Atlas Aerospace" biznesa attīstības vadītāju Alekseju Koroļovu un LMT dronu pilotu apmācību speciālistu Miku Porieti.
Ābeču vēsture: kam radās ideja radīt lasītprasmes apgūšanai veltītu speciālu grāmatu?
Lasītprasmes apguve vēsturiski iet roku rokā ar reliģisko tekstu apguvi, uz kuru viduslaikos mudināja Kārlis Lielais. Laicīgi teksti un arī attēli, kas bērniem palīdz apgūt burtus vieglāk, ābecē iekļāva vien 18. gadsimtā, pateicoties Vecajam Stenderam,...
Daibes poligonā Cēsu novadā aktīvistus mācīs apsaimniekot atkritumus (+VIDEO)

Strādājot pie savas idejas, komandai to būs iespēja prezentēt žūrijai, kura autoriem pasniegs 10 000 EUR ieceres attīstībai.

Lai ikviens paspētu pieteikt savu ideju otrajam atkritumu pārstrādes veicināšanas hakatonam “DaibeZero”, kas notiks 23. un 24. s...

Latvija veic finansiālas iemaksas 7 ANO starptautiskajās organizācijās (+VIDEO)

Valdība lēmusi par kopējo summu 100 000 eiro mūsu valsts popularizēšanai.

Ministru kabinets šodien sadala naudas summas, kas palīdzēs Latvijai tās virzībā uz ANO Drošības padomes nepastāvīgajām dalībvalstīm 2025./26. gg.

Ar šo rīkojumu Ārlietu ministrij...



Komentāri