lv
vbUJP4NXMxchM6lqfeoUnMHnU94UhcOQWzWqSIb7
2286277

Latvijas futbola izlases pussargs komentējis gaidāmās spēles

Latvijas futbola izlases pussargs komentējis gaidāmās spēles

Latvijas futbola izlasei kā komandai ir jātic, ka ir iespējams tikt pie punktiem arī spēlēs pret Horvātiju un Velsu, intervijā Latvijas Futbola federācijai (LFF) uzsvēra valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems.

Latvijas izlase 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs ar Horvātiju tiksies 8.septembrī viesos, bet ar Velsas futbolistiem 11.septembrī spēlēs savā laukumā.

Kā stāstīja Jaunzems, viņam kā futbolistam ir dubulta motivācija pret šāda līmeņa komandā, jo gribas sevi pierādīt un pacīnīties pret tiem spēlētājiem, kuri ikdienā spēlē labākos čempionātos.

"Uzskatu, ka visiem futbolistiem būtu jāvēlas pierādīt sevi spēlēs ar šādiem pretiniekiem. Mums kā komandai jātic, ka iespējams tikt pie punktiem arī šādās spēlēs. Katrs mačs sākas ar rezultātu 0:0, un tad tālākais atkarīgs no pašu snieguma," LFF citē Jaunzema stāstīto.

Jaunzems izlases nometnē ieradās Polijas ekstraklases komandas Melecas "Stal", kurai pievienojās tikai augustā. Latviešu futbolistam šī ir pirmā pieredze spēlējot ārpus dzimtenes. Komandā, kas spēlē ar pieciem aizsargiem, viņa pozīcija ir labais pusaizsargs, kas spēlē pa visu malu.

"Ko tieši viņi saskatīja manī, es nezinu. Taču viņi zina, ka esmu spējīgs paveikt lielu darba apjomu, ka varu būt bīstams uzbrukumā no malas ar centrējumiem vai saasinošajām piespēlēm," secināja Jaunzems.

24 gadus vecais Jaunzems ir spēlējis dažādās pozīcijās, bet izlasē viņu vairāk izmanto kā labās malas pussargu. Viņaprāt, nav pārāk lielas atšķirības no malējā aizsarga un malējā pussarga.

"Protams, ir dažas nianses, taktiskais zīmējums nedaudz atšķiras, sanāk pārslēgties un pieslīpēties, taču tas viss ir izdarāms. Esmu spēlējis abās pozīcijās, man tas nav nekas jauns. Varbūt, ja salīdzina malējā un centra pussarga pozīcijas, tur ir lielāka atšķirība, bet man vairāk pierasti ir spēlēt malā," stāstīja Jaunzems.

Viņš arī neslēpa, ka Latvijas izlase ir jārēķinās daudz strādāt aizsardzībā, spēlējot pret lielajām komandām. Tas gan palīdzot viņa pozīcijas spēlētājiem, ja, būdami malējie pussargi, viņi iemācās arī daudz strādāt aizsardzībā..

"Nav jau tā, ka tikai atsitamies un sēžam aizsardzībā. Mēģinām veidot uzbrukumus. Vai pietiek spēku arī uzbrukumam? Jāpietiek. Nav variantu. Spēles laikā gan nogurums uzkrājas. Bet tāpēc jau mums ir arī maiņas. Atdod visus spēkus laukumā, tad laukumā nāk nākamais, kurš var kapāt tādā pašā apjomā," skaidroja Jaunzems.

Atlases ciklu Latvija sāka ar zaudējumu viesos 0:1 Velsai, pēc kā sekoja neveiksme savā laukumā 2:3 pret Turcijas izlasi un 1:2 piekāpšanās izbraukumā Armēnijai.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Vitenbergs izskaidrojis, kāpēc palīdzība Ukrainai kavējas

Nepietiekami savienotu valstu transporta infrastruktūru dēļ kavējas palīdzības sniegšana Ukrainai, pirmdien, tiekoties ar Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ministriem apaļā galda diskusijā, savu nostāju paudis satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA)...

No šīs nedēļas slēgs transportlīdzekļu satiksmi Prāgas ielā

"Rail Baltica" dzelzceļa pārvada izbūves laikā no 5.septembra līdz 20.oktobrim slēgs transportlīdzekļu satiksmi Rīgā, Prāgas ielā, aģentūru LETA informēja būvniecības firmas "BeReRix" pārstāvji.

Gājēju pārvietošanās būvniecības zonā tiks organizēta noro...

Pabriks skaidrojis Zelenska lēmumu par Rezņikova atcelšanu

Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska lēmums par aizsardzības ministra Oleksija Rezņikova atcelšanu nav neuzticība, bet kosmētiska reforma, lai mēģinātu mazināt tos, kuri vēlas mazināt atbalstu Ukrainai, atzina pētniecības centra "Northern European P...



Komentāri