lv
p5dtx0JpULOBi2SKos0xmGfaOTvptOVxLPoLg7Iv
2285704

Telavivā norisināsies starptautisks teātra festivāls - kas pārstāvēs Latviju?

Telavivā norisināsies starptautisks teātra festivāls - kas pārstāvēs Latviju?

Šonedēļ Telavivā, Izraēlā, notiek "Malenky Theatre" organizēts ikgadējs starptautisks teātra festivāls, kur 7.septembrī un 8.septembrī tiks spēlēta arī izrāde no Latvijas - baltkrievu mūsdienu dramaturga Pāvela Prjažko lugas "Kaimiņš" iestudējums ar aktieriem Ģirtu Krūmiņu un Emīlu Krūmiņu.

"Malenky Theatre" ir bilingvāls teātris ar izrādēm ivritā un krievu valodā, ko Izraēlā 1996.gadā izveidoja jauni teātra mākslinieki, kuri bija absolvējuši bijušās Padomju Savienības labākās aktiermeistarības skolas un emigrējuši uz Izraēlu. No 2007.gada "Malenky Theatre" saņem arī Izraēlas Kultūras ministrijas un Telavivas pašvaldības finansējumu. Teātris jau piekto gadu organizē starptautisku teātra festivālu ar mērķi pētīt un svinēt teātra daudzveidību.

Rīgā izrāde "Kaimiņš" šosezon skatāma Žaņa Lipkes memoriālā, ar ko radošā apvienība "KatlZ Riga" uzsākusi pastāvīgu sadarbību. Tāpat muzejā tiks spēlēta izrāde "Saules līnija" ar aktieriem Andri Buli un Mariju Daņiļuku, savukārt oktobrī gaidāma pirmizrāde - baltkrievu autores feminisma aktīvistes un Lukašenko režīma opozicionāres Vladas Hmeļ lugas "Viss normāli" skatuves versija ar aktrisēm Mariju Daņiļuku un Daci Vītolu.

Darba "Viss normāli" pamatā ir divu sieviešu stāsts, kurā atspoguļojas trīs paaudžu likteņu cikliska atkārtošanās - traumas un cerības, brīvības sajūta un tradīciju važas, PSRS sistēmas savstarpējo attiecību mantojums un sievietes loma sabiedrībā.

Biļetes uz izrādēm Žaņas Lipkes memoriālā var iegādāties "bezrindas.lv". Informācijai par notikumiem un izrādēm var sekot "KatlZ Riga" "Facebook" lapā. Izrāžu sākums paredzēts plkst.19.30.

Izrādes tapušas ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Rīgas Domes finansiālu atbalstu.

4 latvieši, iespējams, sadarbojušies ar Krieviju - VID prasīs informāciju

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pieprasīs Valsts drošības dienestam (VDD) oficiālu informāciju par VDD izmeklēšanu par četru Latvijas pilsoņu iespējamo sadarbību ar Krievijas specdienestu, informēja VID pārstāvji.

Dienestā norāda, ka VID līdz šim nav saņ...

Iepazīsties ar «Lauku sētas» jubilejas sezonas dalībniekiem

Jau piektdien, 8.septembrī, plkst.21.00, pie kanāla TV6 skatītājiem nonāks šova "Lauku sēta" jaunā jubilejas sezona, kurā 12 dalībnieki cīnīsies par iespaidīgo naudas balvu - līdz pat 10 000 eiro. Šogad ir noticis negaidīts pavērsiens dalībnieku sastāv...

Žagars izteicis atbalstu Lietuvai: Viņi ir mūsu «braļukas»

Latvijas basketbola izlases aizsargs Artūrs Žagars neslēpj lepnumu arī par Lietuvas basketbola izlases panākumiem Pasaules kausā, saucot viņus par brāļiem.

"Viņi ir mūsu "braļukas", kā mēs sakām," Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) mājaslapā ...



Komentāri