lv
2BnE04APrKXd2MmuontiNedCwXJmgBxE6212ciSa
2285127

VDD saņēmis iesniegumu no JV par iespējamu Siliņas nomelnošanu

VDD saņēmis iesniegumu no JV par iespējamu Siliņas nomelnošanu

Valsts drošības dienests (VDD) vērtēs partijas "Jaunā vienotība" (JV) deputātu iesniegumu par "iespējamu prettiesisku iejaukšanos iekšpolitiskajos procesos", nomelnojot premjera amata kandidāti Eviku Siliņu (JV).

Siliņa aizvadītajā nedēļā Latvijas Televīzijā izteicās, ka viņa bijusi gatava tam, ka, kandidējot uz premjera amatu, pret viņu tiks vērsta kritika un konstruktīvai kritikai viņa esot atvērta, taču politiķe neesot bijusi gatava "tik melnai un neskaidras izcelsmes finanšu kampaņai". "Manuprāt, tur bija skaidri redzams, ka tā ir finansēta kampaņa. Mans jautājums ir, kas finansēja šādu kampaņu," pauda politiķe.

Pēc tam JV deputāti ir vērsušies drošības iestādēs "saistībā ar šo potenciālo demokrātiskas valsts drošības apdraudējumu".

VDD apstiprināja, ka ir saņēmis JV deputātu iesniegumu par iespējamu prettiesisku iejaukšanos Latvijas iekšpolitiskajos procesos un vērtēs šo gadījumu atbilstoši savai kompetencei.

Pēc Siliņas pieteikšanas premjera amatam atsevišķos plašsaziņas līdzekļos un sociālajos tīklos parādījās kritika par viņas līdzšinējās karjeras norisēm, piemēram, Siliņa tika kritizēta saistībā ar valsts austrumu robežas infrastruktūras neuzbūvēšanu laikā, kad viņa strādāja Iekšlietu ministrijas parlamentārās sekretāres amatā. Paralēli tika izplatīti arī it kā jautājumu formā noformulēti, ar faktiem nepamatoti pieļāvumi par varbūtēji bijušām privātajām attiecībām ar kādu kriminālo autoritāti un kontaktiem ar pieaugušo filmu industriju.

Parādu piedzinējam 'Julianus Inkasso Latvija' par agresīvu komercpraksi būs jāmaksā 10 000 eiro
Senāta Administratīvo lietu departaments augusta izskaņā pielicis punktu ārpustiesas parādu iekasēšanas kompānijas SIA "Julianus Inkasso Latvija" strīdā ar Patērētāju tiesību aizsardzības centru (PTAC) par lēmumu sodīt uzņēmumu ar 10 000 eiro par negod...
Dzirdēt no jauna. Uz Dzejas dienām sauc dzejnieki Ērika Bērziņa un Kārlis Vērdiņš
Ar moto "Dzeja elpo" Latvijā sākušās Dzejas dienas. Tās, kā ierasts, pulcē dzejas mīļus, ārkārtīgi plašā programmā ar lielu daudzveidību. Dzejas dienu laikā norisināsies gan jau ierasti pasākumi, kā, piemēram, "Ceļojums ar dzejniekiem", gan viesosies i...
Vairāk nekā simts cilvēku centušies nelikumīgi šķērsot Latvijas robežu

Pēdējās trīs dienās Valsts robežsardze novērsusi 129 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, informēja dienestā.

Kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 6964 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ Latv...



Komentāri