lv
PX0ZhHfOK39U8tNTML1TI4HexzsBYH78qF53va0l
2284213

Latvijā notiks augsta līmeņa politiskās un ekspertu konsultācijas (+VIDEO)

Latvijā notiks augsta līmeņa politiskās un ekspertu konsultācijas (+VIDEO)

Sanāksmes laikā tiks diskutēts par atbalstu Ukrainai.


Latvija kļūs par nozīmīga starptautiska notikuma vietu, vēsta Ārlietu ministrijas oficiālā mājaslapa mfa.gov.lv.

2023. gada 6. un 7. septembrī Latvijā notiks Baltijas valstu un Ziemeļvalstu (NB8) ārlietu ministru tikšanās. Latviju sanāksmē pārstāvēs Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, kurš pilda ārlietu ministra pienākumus.

Sanāksmes laikā tiks diskutēts par atbalstu Ukrainai, reģionālo drošību, fokusējoties uz energodrošības un hibrīdā apdraudējuma jautājumiem, kā arī NB8 valstu sadarbību starptautiskajās organizācijās.

Plānots, ka NB8 delegācijas apmeklēs Cēsis, kur tiksies ar pilsētas domes priekšsēdētāju Jāni Rozenbergu un viesosies uzņēmumā Defence Partnership Latvia.

Tikšanās noslēgsies Rīgā ar kopīgu preses konferenci Ārlietu ministrijā.

2023. gadā Latvija koordinē NB8 sadarbību. Latvijas prioritātes NB8 koordinācijas darbībā ir noteikumos balstītas starptautiskās kārtības stiprināšana, militārās drošības un atturēšanas spēju stiprināšana, kā arī noturības stiprināšana.

Ciešā Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbība, kas izveidojās 90. gadu sākumā, ir balstīta kopējās vērtībās un politiskās un ekonomiskās interesēs. Krievijas brutālais karš Ukrainā ir satricinājis Eiropas drošības arhitektūras pamatus un tiešā veidā ietekmē reģiona drošību. Tādēļ NB8 valstu sadarbības koordinācija ir kļuvusi vēl nozīmīgāka nekā jebkad agrāk.

Ekspluatācijā nodots pirmais infrastruktūras objekts uz Latvijas – Baltkrievijas robežas
Augustā ekspluatācijā ir nodots pirmais infrastruktūras objekts uz Latvijas – Baltkrievijas robežas: 30 metru garš tunelis pie Daugavpils – Polockas dzelzceļa līnijas, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevič...
Latvija pret Vāciju – kas uzvarēs?
2023. gada Pasaules kausa izcīņa basketbolā nonākusi līdz "saldajam ēdienam" – izslēgšanas spēlēm. Tajās piedalās arī Latvija, kura trešdien 6. septembrī ceturtdaļfināla mačā tiksies ar vareno Vācijas izlasi. Par to Uldis Strautmanis raidījuma "Ai...
Mūzikas akadēmijas rektors Prānis: Tiem, kuriem dots talants, tas jāatdod ar uzviju
"Esmu daudz domājis par procesiem, kas valda visapkārt – gan valstī, gan pasaulē, un par to, kāda ir mūziķu īpašā misija šajā laikā. Un šķiet, ka tieši sarežģītajos laikos, tieši tad, kad varētu iezagties šaubas vai vismaz bažas par rītdienu, mūziķiem ...


Komentāri