lv
62HnFduiG0sRcbj2BqmELNAuSD21GLEC2q3cKeld
2281371

Oktobrī Valmieras teātrī gaidāmas divas pirmizrādes

Oktobrī Valmieras teātrī gaidāmas divas pirmizrādes

Oktobrī Valmieras teātrī pirmizrādes piedzīvos divi Latvijas dramaturģijas klasikas iestudējumi - 5.oktobrī Raiņa traģēdija "Jāzeps un viņa brāļi" Ineses Mičules režijā un 27.oktobrī pēc Viļa Plūdoņa poēmas motīviem iestudētais "Atraitnes dēls" Viestura Roziņa interpretācijā, informēja teātra sabiedrisko attiecību un reklāmas speciāliste Marta Cekule.

Iestudējuma "Jāzeps un viņa brāļi" radošajā komandā ir scenogrāfs Reinis Dzudzilo, vizuālā māksliniece Krista Dzudzilo, komponists Rihards Zaļupe, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš un horeogrāfe Linda Mīļā.

Lomās skatītāji redzēs Akselu Aizkalnu vai Mārtiņu Meieru, Ievu Esteri Barkāni, Rūdi Bīviņu, Kārli Freimani, Rihardu Jakovelu, Arti Jančevski, Niku Judenkovu, Robertu Kāpostiņu, Ingu Kniploku, Tālivaldi Lasmani, Mārtiņu Liepu, Ernestu Meikšānu, Inesi Pudžu, Ģirtu Rāviņu, Sandi Rungi, Krišjāni Salmiņu, Krišjāni Strodu un Tomu Treini.

"Atraitnes dēla" radošajā komandā ir arī dramaturģe Ludmila Roziņa, scenogrāfs Valters Kristbergs, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, gaismu māksliniece Jūlija Bondarenko, komponists Jēkabs Nīmanis, horeogrāfs Kārlis Božs un balss improvizācijas konsultante Dana Indāne-Surkiene.

Lomas atveido Inese Ramute un Kārlis Dzintars Zahovskis.

Abus jauniestudējumus atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds.

Tāpat oktobra repertuārā ir izrādes "Manas domas grib ar mani parunāt", "Mēs, roks, sekss un PSRS", "Kad mēs mostamies", "Nelabie pēc Dostojevska", "Sēras piestāv Elektrai" un "Paolo un Frančeska". Pēdējo reizi skatītājiem būs iespēja redzēt komisko drāmu "Amerikāņu bizons".

R. Kurucs par tikšanu ceturtdaļfinālā: Tas ir kosmoss

Latvijas basketbola izlases svētdien izcīnītajā uzvarā lielu ieguldījumu deva Andreja Gražuļa sniegums, pēc mača sarunā ar žurnālistiem secināja Rodions Kurucs.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase svētdien nodrošināja vietu Pasaules kausa ...

Kopš sankciju ieviešanas strauji audzis Latvijas preču eksports uz Krievijas partnervalstīm Vidusāzijā
Kamēr sankcionēto preču eksports uz Krieviju rūk, apjomi strauji auguši uz valstīm, kuras turpina tirdzniecību ar Krieviju. Tas radījis bažas par sankciju apiešanu, ko ierobežot ar jauniem mēriem cer Eiropas Komisija. Kopš kara sākuma Valsts ieņēmumu d...
Rīgas Motormuzejā drīz sāksies Porsche vēsturisko auto izstāde (+FOTO)

Rīgas Motormuzejā no 22.septembra līdz oktobra vidum būs skatāma vācu sporta auto ražotāja "Porsche" vēsturisko auto izstāde, kurā būs arī eksponāti no "Porsche" muzeja Štutgartē, informēja "Porsche" oficiāla pārstāvja Latvijā SIA "Baltijas sporta auto...



Komentāri