lv
LD8wnyDXluZpNsTBoKM5JHZdz1yg7x22yEgj2V6d
2280986

Latvija Pasaules kausa ceturtdaļfinālā spēlēs pret Vāciju

Latvija Pasaules kausa ceturtdaļfinālā spēlēs pret Vāciju

Kanādas vīriešu basketbola izlase svētdien Džakartā pieveica Spāniju, uzvarot Pasaules kausa finālturnīra L grupā. Tādējādi Latvija ceturtdaļfinālā tiksies ar Vāciju.

Cīņā par otru ceturtdaļfināla ceļazīmi L grupā Spānija ar 85:88 (21:21, 27:17, 25:23, 12:27) piekāpās Kanādai.

Lielāko daļu spēles vadībā bija Spānija, lielāko pārsvaru septiņas sekundes pirms trešās ceturtdaļas beigām ar divpunktu metienu panākot Usmanam Garubam (73:61).

Nākamos deviņus punktus guva kanādieši, divus tālmetienus trāpot Dilonam Bruksam, bet trīs soda metienus no trim realizējot Šejam Gildžesam-Aleksandram un atgriežot intrigu spēlei.

Pēc 71:78 kanādieši ar Nikela Aleksandera-Volkera trīspunktnieku un Gildžesa-Aleksandra trīspunktu gājienu minūti un 51 sekundi pirms pamatlaika beigām pietuvojās līdz 77:78, bet 32 sekundes vēlāk Brukss ar tālmetienu rezultātu izlīdzināja.

43 sekundes pirms mača beigām ar divpunktu metienu Gildžess-Aleksandrs pēc ilgāka laika izvirzīja vadībā Kanādu - 82:80, 22 sekundes vēlāk realizējot arī abus soda metienus (84:80).

Aleksa Avrinesa tāls trīspunktu metiens pēdējā sekundē atsitās pret groza stīpu, groza tīkliņā nekrītot, un Kanāda iekļuva pasaules astoņu spēcīgāko komandu vidū.

Uzvarētāju labā 30 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles sakrāja Gildžess-Aleksandrs, 22 punktus guva Brukss, trāpot visus trīs tālmetienus, bet Rovans Berets guva 16 punktus.

Spāņiem 25 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Villijs Ernangomess, 20 punktus guva Santjago Aldama, bet 11 punktus - Avriness.

Pēc piecām spēlēm pa četrām uzvarām L grupā izcīnīja Kanāda un Latvija, pirmo vietu ieņemot Kanādai, bet pa trim uzvarām sakrāja un mājās brauks eksčempione Spānija un Brazīlija.

K grupā cīņā par pirmo vietu Vācija ar 100:71 apspēlēja Slovēniju, bet Austrālija cīņā par trešo vietu ar 100:84 pieveica Gruziju.

Tas nozīmē, ka Kanādas izlase ceturtdaļfinālā tiksies ar Slovēniju, bet Latvija sacentīsies ar K grupas uzvarētāju - Vāciju.

Finālturnīra 32 komandas bija sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpina cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnās par 17.-32.vietu.

Mači notiek Filipīnās, Japānas pilsētā Okinavā un Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkosies "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tiek noskaidrotas septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

Latvijas izlases treneris Banki atskatījies uz vēsturisko uzvaru

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētāji laukumā spēj veidot spēli tā, ka vairs nav nepieciešami trenera norādījumi, preses konferencē secināja Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki.

Jau ziņots, ka Latvija izšķirošajā mačā ar 104:84 pārsp...

Dāvis Bertāns: Turpinām ar tādu pašu domu - uzvarēt katrā spēlē

Latvijas basketbola izlases aizsardzība Pasaules kausa mača trešajā ceturtdaļā bija augstākajā līmenī un tas deva pārliecību, pēc uzvaras sarunā ar žurnālistiem teica valstsvienības uzbrucējs Dāvis Bertāns.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu basketbola izl...

Naktī uz pirmdienu Ostapenko cīnīsies par vietu US Open ceturtdaļfinālā

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko svētdien ASV atklātā čempionāta astotdaļfinālā tiksies ar Polijas pārstāvi Igu Švjonteku.

Mačs būs otrais Artura Eša vārdā nosauktajā stadionā un naktī uz pirmdienu sāksies ne ātrāk par plkst.2 pēc Latvijas laika.

Ost...



Komentāri