lv
Ou9gRVtGtQ7Ja1Owy9NDzBjWLOrCAOCLtWjLu2f6
2261493

"Kavēšanās ar valdības izveidi nav pieļaujama" - Valsts Prezidents

"Kavēšanās ar valdības izveidi nav pieļaujama" - Valsts Prezidents

Edgars Rinkēvičs sagaida konstruktīvu rīcību, strādājot pie jaunas valdības izveides.

Lai pārrunātu valdības veidošanas gaitu, šodien Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar Saeimā pārstāvētās politisko partiju apvienības "Apvienotais saraksts" pārstāvjiem. Tikšanās notika pēc apvienības iniciatīvas. Partiju apvienība "Apvienotais saraksts" iepazīstināja Valsts prezidentu ar savu redzējumu par valdības veidošanas gaitu.

Sarunas laikā Valsts prezidents vēlreiz vērsa uzmanību uz apstākli, ka valdību var veidot tikai viens Valsts prezidenta aicināts Ministru prezidenta amata kandidāts, ko noteic Satversmes 56. pants. Tas ir uzdevums, kas šobrīd ir uzticēts Ministru prezidenta amata kandidātei Evikai Siliņai.

"Mana nostāja kopš š. g. 21. un 22.augusta, kad Rīgas pilī tikos ar visiem Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem, pārrunājot un noskaidrojot politisko spēku viedokļus par vēlamo koalīcijas modeli un iespējamo Ministru prezidenta amata kandidātu, kā arī redzējumu par valdībai veicamajiem ilgtermiņa un neatliekamajiem darbiem, nav mainījusies. Joprojām uzskatu, ka ir iespējams jauno Ministru kabinetu izveidot ar iespējami plašu Saeimas vairākuma atbalstu. Kavēšanās ar valdības izveidi nav pieļaujama, tādēļ aicinu visus politiskos spēkus Saeimā, tostarp partiju apvienību "Apvienotais saraksts", vienoties par neatliekami veicamajiem darbiem," uzsvēra Valsts prezidents.

Ņemot vērā, ka šo konsultāciju laikā no pieciem Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem, t. i., Jaunā vienotība, Zaļo un zemnieku savienība, Apvienotais saraksts - Latvijas Zaļā partija, Latvijas Reģionu apvienība, Liepājas partija, Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un Progresīvie, tika saņemts arī principiāls atbalsts Valsts prezidenta izvirzītajiem valsts attīstības mērķiem un veicamajiem neatliekamajiem darbiem, Valsts prezidents sagaida konstruktīvu rīcību, strādājot pie jaunas valdības izveides.

Dončičam vēl viens iespaidīgs sniegums - Slovēnija izcīna trešo uzvaru

Slovēnijas basketbolisti trešdien Manilā svinēja trešo uzvaru trijās Pasaules kausa cīņās.

F grupā Okinavā Slovēnija ar 92:77 (24:21, 21:17, 24:17, 23:22) pieveica Kaboverdi.

Uzvarētāju rindās Luka Dončičs sakrāja 19 punktus, septiņas atlēkušās bumbas, ...

Satraucoši! Rīgā varētu būt problēmas atvērt 48 bērnudārzu grupas

Pedagogu trūkuma dēļ Rīgā varētu būt problēmas atvērt 48 bērnudārzu grupas, ziņoja Rīgas domē.

Lielākās problēmas ir Rīgas 66.pirmsskolas izglītības iestādē, kur varētu neatvērt sešas grupas. Rīgas 244.pirmsskolas izglītības iestādē varētu neatvērt piec...

Absurds izdomājums! Mūrniece par Latvijas saistību ar uzbrukumu Pleskavā

Apgalvojums par Latvijas saistību ar uzbrukumu Pleskavā ir absurds izdomājums, paziņojumā presei uzsvērusi Latvijas aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA).

NATO dalībvalstu kā "ārējā ienaidnieka" vainošana dažādās situācijās, kad Krievija piedzīvo ne...



Komentāri