lv
SKQP1lJHHUamyizOphfpGPhDE7s9k4orGcRIyQqr
2258814

Rinkēvičs: Jārod efektīvs veids valstiski svarīgu projektu īstenošanai

Rinkēvičs: Jārod efektīvs veids valstiski svarīgu projektu īstenošanai

Pamatojoties uz Valsts kontroles (VK) revīziju secinājumos un priekšlikumos balstīto, ir jāspēj atrast saprātīgs un efektīvs veids, kā nodrošināt valstiski svarīgu projektu īstenošanas likumību un lietderību, otrdien tikšanās laikā ar VK sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Kā informē Valsts prezidenta kancelejā, tikšanās laikā ar VK Rinkēvičs pārrunāja VK darba prioritātes un secinājumus, un priekšlikumus pēc atsevišķu lietderības revīziju veikšanas. Cita starpā pārrunāta VK 2019.gada likumības un lietderības revīzija par Latvijas Republikas robežas joslas infrastruktūras būvniecību un uzturēšanu.

Tikšanās laikā prezidents pārrunāja arī Rēzeknes pašvaldības ārkārtas revīzijas nepieciešamību un iespējamos sistēmiskos uzlabojumus, lai jau pašvaldību ikgadējo pārskatu revīzijās tiktu nodrošināta priekšlaicīga risku novēršana.

Rinkēvičs norāda, ka VK uzdevums ir sniegt objektīvu, pamatotu, taisnīgu vērtējumu par valsts resursu izlietojumu. Vienlaikus prezidents atzīmē, ka VK vērtējumā ir svarīgi ņemt vērā Latvijas ilgtermiņa prioritātes, uzsverot uz rezultātu orientētu pieeju un sniedzot padomu valsts iestādēm.

"Augsti novērtēju, ka, bez likumā noteikto revīziju veikšanas, VK ikdienā sniedz arī konsultatīvu atbalstu, palīdzot valsts un pašvaldību iestādēm. Publiskā sektora aktīva, efektīva un rezultatīva rīcība veido uzticību publiskajam sektoram," pauž Valsts prezidents.

Tāpat viņš uzsver, ka, pamatojoties uz VK revīziju secinājumos un priekšlikumos balstīto, ir jāspēj atrast saprātīgs un efektīvs veids, kā nodrošināt valstiski svarīgu projektu īstenošanas likumību un lietderību.

Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar VK un biedrības "Latvijas Pilsoniskā alianse" pārstāvjiem.

Plkst.11 valsts pirmā persona tikās ar biedrības "Latvijas Pilsoniskā alianse" padomes priekšsēdētāju Georgu Rubeni un direktori Kristīni Zonbergu, lai pārrunātu jautājumus par demokrātijas un pilsoniskās sabiedrības stiprināšanu Latvijā.

Savukārt plkst.16 Valsts prezidents tiksās ar valsts kontrolieri Rolandu Irkli un VK padomes locekļiem.

Kanādas treneris dalījies ar domām par Latvijas spēli

Kanādas vīriešu basketbola izlase otrdien Pasaules kausa mačā salauza Latvijas pretestību, lielākoties pateicoties Nikeila Aleksandra-Volkera spēlei, pēc mača atzina Kanādas valstsvienības galvenais treneris Žordi Fernandess.

Jau ziņots, ka mačā par pir...

airBaltic nākamgad piedāvās 11 jaunus lidojuma maršrutus

Latvijas nacionālās aviokompānija "airBaltic" nākamgad piedāvās 11 jaunus lidojuma maršrutus, tostarp septiņus no Rīgas, informēja kompānijā.

"airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss komentē, ka jaunie lidojumi stiprinās kompānijas tirgus...

FM: Augstās cenas turpina bremzēt mazumtirdzniecību

Augstais cenu līmenis, domājams, ka turpinās bremzēt mazumtirdzniecības attīstību turpmākajos mēnešos, informēja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.

Mazumtirdzniecības apjomi turpina samazināties jau piekto mēnesi pēc kārtas un šā gada jūlijā apjomi ir ...



Komentāri