lv
RlLPzsgU3pkObH1PkPjyghemwyfEDH66GW51RsEG
225144

Jenoti Jaška, Pelmenis un Cepelīns tikuši jaunas mājas

Jenoti Jaška, Pelmenis un Cepelīns tikuši jaunas mājas

Rīgas Zoodārza jenoti Jaška, Pelmenis un Cepelīns pārcēlušies uz jaunām mājām, informē Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs.

Jaunā jenotu ekspozīcija atrodas blakus Lūšu ekspozīcijai. Tā kā šie dzīvnieki labprāt mīl kāpelēt arī pa kokiem, tad jau itin drīz pēc ielaišanas jaunajā aplokā jenoti sāka aktīvu labiekārtotās mītnes apguvi, gan kāpelējot pa celmiem, gan rāpjoties pa baļķiem, lai piekļūtu augstumā izvietotajiem gardumiem.

Kā atgādina zoodārzā, pirms vairākiem gadiem Dabas aizsardzības pārvalde kādam saimniekam konfiscējusi jenotu, kas turēts nepiemērotos apstākļos un barots ar čipsiem un konfektēm. Tā rezultātā dzīvnieks bija pārlieku tukls.

Nonākot Zoodārza karantīnā, jenotam Jaškam tika pielāgota diēta un tādēļ ar atbilstošu barību izdevās normalizēt dzīvnieka vielmaiņu.

Savukārt pērnā gada augustā Rīgā no Kauņas zoodārza ieradās divi jenoti Pelmenis un Cepelīns. Nu visi trīs dzīvnieki ir saraduši savā starpā un ar lielu interesi iepazīstot jauno mājvietu.

Jenotu (Procyon lotor) dzimtene ir Ziemeļamerika, taču aktīvās darbības un simpātiskā izskata dēļ, daudzviet ir iecienīts mīļdzīvnieks. Tā rezultātā Eiropā un arī Āzijā šie plēsēji ir izkļuvuši savvaļā un iedzīvojušies jaunajos apgabalos, radot draudus vietējo dzīvnieku populācijām.

Latvijā jenoti neesot konstatēti, taču ļoti bieži iedzīvotāji par jenotiem kļūdaini sauc citu dzīvnieku - jenotsuni, kas vizuāli atgādina jenotu, taču bioloģiski nav tā tuvs radinieks.

Samazinās Latvijas slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits

Aizvadītajā diennaktī Latvijas slimnīcās ievietoto ar Covid-19 inficēto pacientu skaits samazinājies no 238 līdz 224, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

Diennakts laikā Latvijas stacionāros ievietoti 19 Covid-19 pacienti. P...

LTV: Zināmi Saeimas komisiju iespējamie vadītāji
Saeimas deputāti spēruši soli tuvāk reāla darba sākšanai parlamentā, pieņemot noteikumus par pastāvīgo komisiju izveidošanu. Komisiju dalījums aizvien aktuāls, jo darbu un amatu dalīšanu aizkavējušas sarunas par jaunās valdības veidošanu.
Piegāžu pārtraukums apdraud ķīmijterapijas pieejamību vēža slimniekiem Latvijā
Piegāžu pārrāvuma dēļ kavētā medikamentu piegāde Latvijai rada bīstamu situāciju arī visneaizsargātākajai pacientu grupai – vēža slimniekiem. Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) ārsti ceļ trauksmi, ka var apstāties ļoti būtiska preparāta – kalcija folinā...


Komentāri