lv
K7pswy54VHv2eG8RsZ5x85pFDOk1uPZdpqn8DjzO
2250160

Francijas treneris atskatījies uz zaudējumu pret Latviju

Francijas treneris atskatījies uz zaudējumu pret Latviju

Francijas vīriešu basketbola izlase Pasaules kausa mačā nespēlēja ar tādu pašu iedvesmu kā Latvija, pēc zaudējuma uzsvēra pretinieces galvenais treneris Vensāns Kolē.

Jau ziņots, ka Latvija otrajā H apakšgrupas spēlē ar rezultātu 88:86 pārspēja Franciju un iekļuva starp labākajām 16 komandām Pasaules kausā. Tāpat Latvija nodrošinājusi arī vismaz dalību 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā.

"Bijām vadībā gandrīz visu maču, taču viņi cīnījās visas 40 minūtes un nevienā brīdī nepadevās. Protams, ka tas ir murgs. Pēc zaudējuma piektdienas mačā saņēmām kritiku un spēlējām labāk. Diemžēl mūsu gars nebija Latvijas izlases līmenī," teica Kolē.

Francijas izlases kapteinis Nikolā Batums atzina, ka piedzīvotais zaudējums ir smaga vilšanās, jo komanda uz finālturnīru devusies ar lielākām ambīcijām. Tiesa, francūžiem nākamgad būs iespēja savās mājās spēlēt olimpisko spēļu turnīrā.

"Pievīlām daudzus, tajā skaitā arī mūs pašus. Visiem vajadzētu sev uzdot jautājumus, kāpēc tādai komandai atgadījās kas tāds. Latvija paveica labu darbu. Zaudējot izslēgšanas turnīrā ir citādāk, nekā tagad, un man par šādu zaudējumu ir kauns," atzina basketbolists.

Kā Kolē, tā arī Batums neslēpa, ka Nando de Kolo ceturtajā ceturtdaļā saņemtā otrā nesportiskā piezīme bija nozīmīgs pagrieziena punkts mačā.

"Tajā brīdī bijām samērā drošā vadībā, taču pēc tam bija pāris veiksmīgas epizodes un situācija mainījās. Tas bija smags trieciens, centāmies tam tikt pāri, taču neizdevās. Esam uzvarējuši lielas komandas, taču šoreiz nebija pareizā attieksme," secināja basketbolists.

"Parasti esam starp labākajām komandām aizsardzībā, taču viņi trīs ceturtdaļās katrā guva vismaz 23 punktus. Tie neesam īstie mēs. Man vajadzēja būtu vienam no tiem, kuram vajadzēja parādīt līderību aizsardzībā," teica Batums.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

Neskatoties uz sankcijām, Latvijas eksports uz Krieviju ir stabils

Par spīti sankcijām un citiem riskiem biznesā ar Krieviju, Latvijas eksports uz to ir stabils, Latvijas uzņēmumi gada pirmajā pusē uz Krieviju veduši preces 560 miljonu eiro apmērā, kas ir pat nedaudz vairāk nekā 2022.gada pirmajā pusē, svētdienas vaka...

Pasaules kausa spēles tiek vērotas arī Jaunajā Teikā kopā ar OlyBet Sports Bar

Piektdienas pēcpusdienā Latvijas basketbols piedzīvoja vēsturisku mirkli - vīriešu izlase debitēja FIBA Pasaules kausa izcīņā ar uzvaru pret Libānu ar 109 pret 70. Vēl satriecošaka nāca svētdiena ar uzvaru pār Franciju.

Ne visiem ir iespēja šos svētkus ...

Lielākoties ģimenēm Latvijā visdārgāk izmaksā skolēnu apģērba un apavu iegāde

Vislielākā izdevumu pozīcija bērna sagatavošanā skolai ir apavi un apģērbi, un šim nolūkam visvairāk naudas tiek tērēts 73% ģimeņu, noskaidrots "Bigbank" un tirgus izpētes aģentūras "Norstat Latvija" veiktā aptaujā.

Bērna sagatavošana skolai vecākiem iz...



Komentāri