lv
OuZorR2Ksr7CePgWmWc0pWaflPzIWbiz27ZTamiL
2246052

Pētījums: Latviešu apmierinātība par dzīvi turpina samazināties

Pētījums: Latviešu apmierinātība par dzīvi turpina samazināties

Iedzīvotāju apmierinātība ar savu dzīvi turpina samazināties otro gadu pēc kārtas - šogad jūlijā vidējais rādītājs bija 6,65 balles, kamēr pirms gada bija 6,76 balles, liecina pētījumu centra "SKDS" dati.

Līdz šim augstāk savu apmierinātību iedzīvotāji vērtējuši laikā no 2016. līdz 2021.gadam, 2018.gadā vērtējumam sasniedzot augstāko atzīmi - 6,97 balles.

Turpretim sliktāku vērtējumu iedzīvotāji snieguši laikā no 2005. līdz 2014.gadam, zemāko vērtējumu sasniedzot 2009.gadā - 5,55 balles. Par 2010.gadu dati nav pieejami.

Samazinājies arī indekss, kas rāda, cik lielā mērā Latvijas iedzīvotāji jūtas kā savas dzīves noteicēji - 6,65 balles jeb par 0,11 punktiem mazāk nekā pērn, atgriežoties 2021.gada līmenī.

Tas ir zemākais rādītājs kopš 2009.gada, kad indeksa vērtība bija 6,73 balles. Pēc 2009.gada indeksa vērtībai bija vērojama tendence paaugstināties, 2018.gadā sasniedzot augstāko rādītāju pēdējo desmit gadu laikā - 7,47 balles.

Indeksa vērtības aprēķināšanā izmantotas 980 respondentu sniegtās noteiktas atbildes.

Ķirsis vēlas nākamvasar daļu 11.novembra krastmalas atdot iedzīvotājiem

Nākamvasar Rīgā daļā 11.novembra krastmalas varētu ierobežot satiksmi, "atdodot to vasaras kafejnīcām un cilvēkiem", intervijā teica Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

Politiķis skaidroja, ka Rīgā redz divas perspektīvākās Daugavas krastmalas - ar lielāko p...

Basketbola PK turpinās! Šodien Latvijas izlase spēlēs pret Franciju

Latvijas vīriešu basketbola izlase šodien Pasaules kausa finālturnīra otrajā mačā tiksies ar Franciju, un pastāv liela iespēja, ka tieši šī spēle abām valstsvienībām būs izšķirošā par iekļūšanu labāko sešpadsmitniekā.

H apakšgrupas spēle Džakartā sāksie...

Porziņģis komentē šodien gaidāmo spēli: Francija būs favorīte, bet...

Svētdien gaidāmajā Pasaules kausa mačā, kurā Latvijas vīriešu basketbola izlase tiksies ar Franciju, favorīti būs francūži, taču Latvija tāpat cīnīsies par panākumu, sarunā ar žurnālistiem izcēla Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis.

Latvijas vīrie...



Komentāri