lv
cvPQvSQJq3VzlLepzCAPeGdtqGquuqaokvzynUqM
22432

Kādos ministru krēslos varētu sēdēj jaunie deputāti?

Kādos ministru krēslos varētu sēdēj jaunie deputāti?

Atbildības sadalījuma piedāvājumā "Jaunajai vienotībai" (JV) valdībā pienāktos Klimata un enerģētikas ministrija, "Apvienotajam sarakstam" (AS) - Reģionālās attīstības ministrija kopā ar atbildību par digitalizācijas jomu, bet Nacionālajai apvienībai (NA) - Satiksmes ministrija, paredz Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) izteiktais piedāvājums sadarbības partneriem.

JV paredzēts ieņemt septiņus amatus valdībā - Ministru prezidenta, finanšu ministra, ārlietu ministra, izglītības un zinātnes ministra, tieslietu ministra, klimata un enerģētikas ministra un labklājības ministra amatus.

AS pienāktos jau pašlaik ieņemtais Saeimas priekšsēdētāja amats un vēl četri amati valdībā - iekšlietu ministra, zemkopības ministra, veselības ministra un reģionālās attīstības ministra amats kopā ar atbildību par digitalizācijas jomu.

Nacionālajai apvienībai paredzēts ieņemt četrus ministra posteņus - aizsardzības ministra, kultūras ministra, satiksmes ministra un ekonomikas ministra amatus.

Piektdien, 4.novembrī, paredzēta trīs partiju tikšanās, lai apspriestu AS un NA redzējumu par šo piedāvājumu.

Netanjahu un viņa sabiedrotie ieguvuši vairākumu
Bijušais Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu un viņa sabiedrotie otrdien notikušajās parlamenta vēlēšanās izcīnījuši absolūto vairākumu, ceturtdien paziņojusi vēlēšanu komisija.
Latvijas florbola izlase pēdējos treniņos gatavojas pasaules čempionātam
Latvija vīriešu florbola valstsvienība piektdien dosies uz pasaules čempionātu Šveicē, kur komandas galvenā trenera soma Arto Rīhimeki rīcībā būs četri debitanti. Kopumā Latvijas komandas sastāvs gan būs ļoti pieredzējis.
«Šodienas jautājums»: Intervija ar Eiropas Centrālās bankas prezidenti Kristīni Lagardu (angļu valodā)
"Mums vēl ir krietns ceļš ejams, lai šo sasniegtu," tā par mērķi inflāciju eirozonā vidējā termiņā mazināt līdz 2% līmenim intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Šodienas jautājums" sacīja Eiropas Centrālās bankas (ECB) prezidente Kristīne Lag...


Komentāri