lv
RPuZEISdTrBOl5woiEHKIeV1rKxLwlzX5sEE1D84
223308

Par 1 miljonu eiro nopirktas 4 ugunsdzēsības automašīnas

Par 1 miljonu eiro nopirktas 4 ugunsdzēsības automašīnas

Valsts meža dienests (VMD) šogad, ieguldot vairāk nekā vienu miljonu eiro, iegādājies četras jaunas meža ugunsdzēsības automašīnas "Mercedes Benz Unimog U4023", informē VMD.

Kā norāda dienestā, viena specializētā automašīna izmaksā vairāk nekā 250 tūkstošus eiro, tās pamatbāzi ražo "Daimler Benz" Vācijā, savukārt sūkņus uzstāda Lietuvā. Autocisternas VMD piegādā SIA "Unimotors Latvia".

Pirmo no automašīnām trešdien, 16.novembrī, jau saņēma Ziemeļvidzemes virsmežniecība - auto dislokācijas vieta būs Limbaži. Savukārt, nākamās trīs līdz gada beigām saņems Austrumlatgales, Dienvidkurzemes un Ziemeļaustrumu virsmežniecības.

Ziemeļvidzemes virsmežniecības virsmežzinis Raivo Rudzītis norāda, ka līdz šim Limbažu meža ugunsdzēsības stacijas darbinieki meža ugunsgrēkus dzēsa ar "GAZ 66" markas automašīnu.

Viņš atzīmē, ka jaunā automašīna patērē mazāk degvielas, atbilst Eiropas Savienības noteiktajiem CO2 emisiju standartiem un ir aprīkota ar modernāku augstspiediena un zemspiediena dzēšanas iekārtu, kas ar mazāku ūdens daudzumu ļauj darbus veikt efektīvāk un ilgāk.

Vienlaikus VMD skaidro, ko kopš 2011.gada pakāpeniski dienestā tiek veikta novecojušās tehnikas nomaiņa pret specializētām un modernām meža ugunsgrēku dzēšanas iekārtām, un dienesta rīcībā ir jau 32 "Mercedes Benz Unimog U4023" autocisternas, kas ir īpaši pielāgotas meža ugunsgrēku dzēšanai.

VMD skaidro, ka galvenās atšķirības, salīdzinot ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsības automašīnām, ir salīdzinoši nelielais auto svars un manevrētspēja - automašīnas var pārvietoties bezceļa apstākļos, tostarp pa ūdeni līdz pat 0,8 metru dziļumam.

Valsts meža dienests šogad reģistrējis un dzēsis 385 meža ugunsgrēkus. Kopējā uguns skartā platība meža zemēs ir 221 hektāri, no tiem 68,6 hektāri ir jaunaudzes.

VMD ir Zemkopības ministrijas padotībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kuras mērķis ir nodrošināt meža un meža nozares ilgtspēju. VMD uzrauga meža apsaimniekošanu un izmantošanu, ugunsdrošību un medības reglamentējošo normatīvo aktu prasību ievērošanu, piedalās meža nozares politikas veidošanā un ieviešanā, īsteno meža ugunsdzēsību, uzrauga, kā noteiktās prasības ievēro tirgus dalībnieki, kas laiž tirgū kokmateriālus un koka izstrādājumus, kā arī tirgotāji un pārraudzības organizācijas.

'Konservatīvo' Rīgas domes frakciju pametīs Valters Bergs
Saistībā ar atšķirībām redzējumos par pārvaldes jautājumiem Rīgas domes deputāts Valters Bergs nolēmis pamest "Konservatīvo" frakciju, bet palikt partijas rindās, portālam "Delfi" pavēstīja politiķis.
Nīderlandes tiesa atzīst trīs apsūdzētos par vainīgiem Malaizijas lidmašīnas notriekšanas lietā
Nīderlandes tiesa ceturtdien trīs cilvēkus atzinusi par vainīgiem un piespriedusi viņiem mūža ieslodzījumu, bet vienu attaisnojusi lietā par Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanu Donbasā 2014.gadā, nogalinot 298 cilvēkus.
Mjanmas hunta atbrīvos gandrīz 6000 ieslodzīto
Mjanmas militārā hunta atbrīvos gandrīz 6000 ieslodzīto, tai skaitā bijušo Lielbritānijas vēstnieci, japāņu žurnālistu un gāztās valdības konsultantu no Austrālijas.


Komentāri