lv
ENFOiWQQzeFssbNWWjd5hLixouJTSCfwjdmv1Y2l
2229617

Izdots vēsturisks romāns par fotogrāfu un gaišreģi Eiženu Finku

Izdots vēsturisks romāns par fotogrāfu un gaišreģi Eiženu Finku

Šodien Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā plkst.16 atvērs apgādā "Jumava" izdoto vēsturisko romānu par fotogrāfu un gaišreģi Eiženu Finku.

Tā informēja izdevniecībā.

Grāmatas līdzautors Juris Visockis atzīmē, ka ideja par grāmatu radās kopā ar autoru Pāvelu Raudoni, strādājot pie grāmatu cikla "Latvijas leģendas", kurā tika apzinātas Latvijas vēsturē nozīmīgas personības.

Pēc Visocka paustā, gadu gaitā apgāds "Jumava" tika izdevis vairākas uz avīžu izgriezumiem balstītas grāmatas par gaišreģi.

Vienā no tiem atklājās jauna interpretācija par latviešu žurnālistes, izdevējas un sabiedriskās darbinieces Emīlijas Benjamiņas nākotnes paredzējumu - to esot veikusi kāda romu tautības sieviete, ne Finks.

"Tas raisīja jaunu intereses vilni un, balstoties uz vēsturiskiem faktiem, gada laikā tapa šī grāmata, kas uzrakstīta no Finka skatu punkta," atzīmē grāmatas līdzautors.

Samtiņš: Nav skaidrības, cik drīzumā uzbūvēs jaunas elektrības ražošanas jaudas

Pašlaik nevienam īsti nav skaidrs, cik daudz Latvijā tuvākajā laikā taps jaunas elektrības ražošanas jaudas, jo, samazinoties elektrības cenām un augot kredītu procentlikmēm, visdrīzāk virkne pieteikto projektu netiks uzbūvēti, intervijā aģentūrai LETA...

REPORTĀŽA: Ukrainas Neatkarības diena Zaporižjas apgabalā sākusies ļoti nemierīgi
Ukraina ceturtdien, 24. augustā, atzīmē valsts Neatkarības dienu. Otro gadu pēc kārtas šie svētki notiek vispārēja iebrukuma apstākļos. Svētku diena Zaporižjas apgabalā sākusies ļoti nemierīgi – naktī vairākkārt pienāca brīdinājumi par iespējamu raķešu...
Sestdien Latvijas piekrastē notiks Senās uguns nakts pasākumi

Sestdien, 26.augustā, Baltijas jūras krastā tradicionāli aizdegs simtiem ugunskuru, atzīmējot Senās uguns nakti, informē Latvijas piekrastes pašvaldību pārstāvji.

Arī garākajā Latvijas jūras piekrastē - Dienvidkurzemē, norisināsies vairāki pasākumi, kas...



Komentāri