lv
SPhd75gal963wlI74EAIFEYa1pMrSpFRyuewQfwC
2225659

Nacionālajā teātrī atkal var noskatīties godalgoto Seņkova izrādi Pūt, vējiņi!

Nacionālajā teātrī atkal var noskatīties godalgoto Seņkova izrādi Pūt, vējiņi!

No šodienas līdz 31.augustam Latvijas Nacionālajā teātrī skatītāji atkal varēs noskatīties godalgoto režisora Elmāra Seņkova iestudējumu "Pūt, vējiņi!".

Tā informēja teātra pārstāve Lolita Grāvīte.

Izrādes pirmizrāde bija 2018.gadā. Iestudējums, kas veidots pēc Raiņa lugas ar tādu pašu nosaukumu, saņēmis "Spēlmaņu nakts" balvas astoņās kategorijās, tostarp "Grand Prix", kā arī Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balvu "Kilograms kultūras 2018".

Izrādē spēlē aktieri Jēkabs Reinis, Laura Siliņa, Elizabete Skrastiņa, Jana Ļisova, Lāsma Kugrēna, Raimonds Celms, Ģirts Jakovļevs un citi.

Izrādes scenogrāfe un vizuālās koncepcijas autore ir Monika Pormale, kostīmu mākslinieki - "Mareunrol's", horeogrāfi - Agate Bankava un Jānis Purviņš, bet gaismu mākslinieks - Oskars Pauliņš.

Izrādē skan Imanta Kalniņa mūzika.

Vareni! Rīgā startēs arī trīskārtējā pasaules čempione 1500 metros Kipjegona

Zvaigžņotu izlasi startam pasaules skriešanas čempionātā Rīgā pieteikusi Kenijas izlase un tās sastāvā iekļauta arī vakar Budapeštā par trīskārtējo pasaules čempioni 1500 metros kļuvusī Feita Kipjegona, vēsta sacensību organizatori.

Kenijas izlase dalīb...

Rīgā trīs dienas nevarēs bērnus pieteikt bērnudārzu rindā

Saistībā ar bērnudārzu rindu sapludināšanu trīs dienas nevarēs pieteikties uz pirmsskolas izglītības iestādēm, informēja Rīgas domes Ārējo sakaru nodaļa.

Saistībā ar grozījumiem Izglītības likumā no 1.septembra visas Rīgas pirmsskolas izglītības iestāde...

Saņemti 19 pieteikumi piespiedu dalītā īpašuma izbeigšanai daudzdzīvokļu mājās
Piespiedu dalīto īpašumu izbeigšanas process aktīvi ir uzsācies vairākās Latvijas pilsētās – Valsts zemes dienestā (VZD) saņemti 19 pieteikumi par piespiedu dalīto īpašumu izbeigšanu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās, informēja VZD.


Komentāri