lv
3uTvnuazs3OTnOZCKf9RBp8nqCt4PHfJY07IAT7s
2225195

Vai Apvienotais saraksts sašķelsies? Politologs pieļauj, ka jā (+VIDEO)

Vai Apvienotais saraksts sašķelsies? Politologs pieļauj, ka jā (+VIDEO)

Nākamo valdību, visticamāk, veidos četras partijas – "Jaunā Vienotība", Zaļo un Zemnieku savienība, "Progresīvie" un "Apvienotais saraksts" (AS) vai daļa no AS, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" vērtēja Latvijas Universitātes profesors Juris Rozenvalds.

Piecu partiju koalīcija esot maz ticama, ņemot vērā Nacionālās apvienības klaji noraidošo attieksmi pret "Progresīvajiem".

"Par to es ļoti šaubos," teica Rozenvalds, vērtējot iespēju piecām partijām izveidot koalīciju. "Ja runā par reāliem variantiem, tad tāds varētu būt četru partiju koalīcija vai vismaz trīsarpus partiju koalīcija, jo ar ceturto domāju AS vai daļu no AS," līdz ar to pieļaujot šīs politiskās apvienības sašķelšanos.

Tāpat valdības koalīcijai varētu pieskaitīt neatkarīgā deputāta Oļega Burova balsi. "Viņš varētu valdību šaurā sastāvā arī atbalstīt," piebilda politologs.

"53 vai 52 balsu atbalstīta koalīcija nav īsti dzīvotspējīga, jo katrs partneris skaidri apzinās, ka var visu nobremzēt. Arī iepriekšējās valdības pieredze parāda, ka [valdība] tā nedarbojas," skaidroja Rozenvalds.

"Tas būtu saprātīgs solis mēģināt panākt četru partiju koalīciju. Viss norāda uz to, ka varētu izdoties

Ar klusajiem lasījumiem sākas «Punctum festivāls», kur izgaismos vardarbību ģimenē
Ar klusumu jeb klusajiem lasījumiem, kuros netiek izteikts neviens vārds, otrdien, 22. augustā, tiek atklāts "Punctum festivāls". Viens no tematiem, ko festivāls izgaismo, ir vardarbība ģimenē un attiecībās, kā arī Latvijas sabiedrības pārlieku lielā t...
Bezmaksas kinoseansi! Sākušās Baltijas filmu dienas

Šodien un rīt notiks Baltijas filmu dienas, kuru laikā visās trīs Baltijas valstīs skatītājiem bezmaksas kinoseansos tiek piedāvātas jaunākās kaimiņvalstu filmas, informēja Nacionālā kino centra festivālu aprites koordinatore Agnese Zapāne.

Baltijas fil...

Trešdien notiek pirmās republikāņu priekšvēlēšanu debates. Ko Tramps?

Trešdien notiks pirmās televīzijas debates pirms republikāņu priekšvēlēšanām, kurās jāizraugās partijas kandidāts 2024.gada prezidenta vēlēšanām.

Tajās piedalīsies astoņi pretendenti uz republikāņu nomināciju, taču viņiem pievērsto uzmanību varētu nolau...



Komentāri