lv
YktvtRAwB4v1p9zHdFELbAdXFTMlzJpFWc7UUUfh
2223895

Aptauja: Iedzīvotāju vērtējums par Saeimu sliktākais pēdējās divās desmitgadēs

Aptauja: Iedzīvotāju vērtējums par Saeimu sliktākais pēdējās divās desmitgadēs

Tikai 14% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka šī Saeima darbojas labāk nekā iepriekšējā, un šis ir sliktākais rādītājs vismaz pēdējo 20 gadu laikā, liecina pētījumu kompānijas SKDS jūlijā veiktās aptaujas dati.

Šogad 56% aptaujāto pauduši vērtējumu, ka šī Saeima nestrādā labāk nekā iepriekšējā, un tas ir sliktākais jaunievēlētas Saeimas darba sākuma vērtējums, mikroblogošanas vietnē "Twitter" atzīmējis pētījumu kompānijas SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš.

Pēc iepriekšējās - 13. - Saeimas pirmā darbības gada 16% aptaujāto tika pauduši viedokli, ka tā strādājot labāk par iepriekšējo. Tāds pats novērtējums ticis sniegts 12.Saeimas darba pirmajam gadam.

Pēc 11.Saeimas pirmā darba gada 24% aptaujāto pauda, ka tā strādājot labāk par iepriekšējo. 10.Saeimai, kura tika atlaista, šādu vērtējumu sniedza 15% aptaujāto, 9.Saeimai - 20%, bet 8.Saeimai - 35%.

Kā norādīja Kaktiņš, šogad vērtējuma skaitļi ir mazliet sliktāki nekā 10.Saeimas pirmā darbības gada rādītāji, taču to parlamenta sasaukumu toreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers atlaida.

LSM spēle: «Baltijas ceļš» skaitļos un faktos
1989. gada 23. augustā notikušais "Baltijas ceļš" bija nevardarbīga pretošanās akcija, kuras laikā apmēram divi miljoni Igaunijas, Latvijas un Lietuvas iedzīvotāju sadevās rokās, veidojot cilvēku ķēdi no Tallinas caur Rīgu līdz Viļņai. Pārbaudi sevi, v...
Notiks saruna par Krievijas defederalizāju - tēma vairs neesot tabu

Šodien plkst.17 Latvijas Ārstu biedrībā notiks saruna ar vēsturnieku Aleksandru Etkindu (attēlā) par Krievijas defederalizāju, informēja Eiropas Parlamenta deputāta Ivara Ijaba (LA) palīdze Dace Bargā.

"Putina karš ir "speciāla operācija" pret modernit...

Semeņistaja pārvar ASV atklātā čempionāta kvalifikācijas pirmo kārtu

Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja otrdien pārvarēja ASV atklātā čempionāta kvalifikācijas pirmo kārtu.

Semeņistaja, kura WTA rangā ieņem 150.vietu, ar 6-4, 6-2

uzvarēja mājinieci Livu Havdu (WTA 266.), kura kvalifikācijas sacensībās piedalījās ar īp...



Komentāri