lv
lE0rxvHPxvRhI5IIp6K1VE4rAENBEqRyij8T2ZA8
2221823

Ar ko arvien vairāk pelna "airBaltic"? Būsiet pārsteigti!

Ar ko arvien vairāk pelna "airBaltic"? Būsiet pārsteigti!

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" ieņēmumi no papildpakalpojumiem pirmajā pusgadā pieauguši par 39%, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, pavēstīja kompānijas ieņēmumu pārvaldības vecākā viceprezidente Eva Plakane.

Šā gada pirmajos sešos mēnešos "airBaltic" populārākie papildpakalpojumi bija reģistrētā bagāža, iepriekšējā sēdvietu rezervācija, kā arī smagā rokas bagāža, kuru apjoms salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn pieaudzis attiecīgi par 10%, 24% un 40%, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Komentējot sēdvietu rezervāciju, pārstāvji norāda, ka kopumā to izvēlējušies vairāk nekā 14% no kopējā pasažieru skaita, turklāt 15.rinda ir viena no iecienītākajām. Taču tie pasažieri, kuru sēdvietas ir iekļautas biļetes cenā, dod priekšroku 5.rindai, kas atrodas uzreiz aiz biznesa klases, kā arī sēdvietām blakus avārijas izejām, kas sniedz papildu vietu kājām.

Kā ziņo "airBaltic", palielinājies arī to pasažieru skaits, kuri pēdējā laikā izvēlējušies ceļot kopā ar saviem mājdzīvniekiem. Salīdzinot ar 2022.gada pirmo pusgadu, "airBaltic" pārvadāto dzīvnieku skaits ir divkāršojies, šogad pārsniedzot 6600 dzīvniekus. No tiem 27% bija kaķi un 73% - suņi.

Pēdējā laikā ievērojami audzis pieprasījums pēc speciālā aprīkojuma pārvadājumiem (+83%), kas liecina par pasažieru sportisko aktivitāšu atgriešanos pirmspandēmijas līmenī. Ceļotāji lido kopā ar tādiem personīgiem priekšmetiem kā slēpes, golfa somas un sērfošanas dēļi.

Valsts ar iedzīvotājiem diskutēs par uzticēšanos

Ceturtdien, 24.augustā, Valsts kanceleja (VK) sadarbībā ar biedrību "Latvijas Lauku forums" atklās 14 sarunu ciklu, kurā ar iedzīvotājiem diskutēs par uzticēšanos, izmantojot Somijā plašu ievērību guvušo "Dialoga apļu" metodi, informēja VK pārstāvji.

At...

Rēzeknes dome informēs par pašvaldības finanšu situāciju un tālāko rīcību

Trešdien, 23.augustā, plkst.16 sasaukta Rēzeknes pilsētas domes ārkārtas sēde, informēja Rēzeknes pašvaldība.

Sēdes darba kārtībā četri ziņojumi: par pašvaldības finanšu situāciju un spēju pilnā apjomā pildīt pašvaldības autonomās funkcijas; par pašvald...

Māris Onževs: Kādēļ Euribor likmes iesaldēšana jau izsniegtajiem kredītiem nav neizpildāms populisms
Pēdējo nedēļu laikā arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta Latvijas kredītiestāžu izsniegto mājokļu iegādes aizdevumu, tautā sauktu arī par "hipotekārajiem kredītiem", sadārdzinājumam. Daudzos draugu un ģimenes pasākumos, kā arī darba kolēģu pusdienu p...


Komentāri