lv
OCecS5OhW72I9t4awCrr4yXqXmULGGNt3L5ZEJNL
2220376

No Jelgavas ierīkos jaunus gājēju un velosipēdistu celiņus

No Jelgavas ierīkos jaunus gājēju un velosipēdistu celiņus

Jelgavas novadā gar reģionālo autoceļu Jelgava-Iecava no Jelgavas līdz Ānes un Teteles ciemiem tiek izbūvēta jauna gājēju un velosipēdistu infrastruktūra, informēja "Latvijas valsts ceļi" pārstāvji.

Būvdarbus plānots pabeigt novembrī.

LVC informē, ka būvdarbu vietā satiksmi organizē ar vadstatņiem un ceļazīmēm, bet braukšanas ātruma ierobežojums ir 50 un 70 kilometri stundā. Nepieciešamības gadījumā tiks piesaistīti arī satiksmes regulētāji.

Divus kilometrus garajā posmā izbūvēs 2,5 metru platu ietvi ar asfaltbetona segumu un visā garumā ierīkos jaunu apgaismojumu. Papildus pārbūvēs esošo autobusu pieturu un izveidos grāvi, lai nodrošinātu ūdens atvadi.

Darbus veic SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"" par līgumcenu 941 768 eiro, kas tiek finansēta no valsts budžeta līdzekļiem. Projekta autors ir SIA "Firma L4", bet būvuzraudzību veic kompānija "BPU&Ingway".

LVC apgrozījums pērn bija 19,241 miljons eiro, kas ir par 0,1% mazāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas peļņa saruka par 48,1% - līdz 158 510 eiro.

LVC izveidota 2004.gada nogalē un pieder valstij. Uzņēmums pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un organizē iepirkumus valsts vajadzībām. LVC pārvalda vairāk nekā 20 000 kilometru valsts autoceļu.

Piešķirti nosaukumi 6 jaunām dzelzceļa stacijām. Kur tās atrodas?

"Latvijas dzelzceļš" (LDz) piešķīris nosaukumus sešām jaunām dzelzceļa pieturvietām, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijā vēstnesis".

Jelgavas virziena dzelzceļa līnijā diviem jauniem pieturas punktiem piešķirti nosaukumi "Bērnu slimnīca" un ...

Man nav pieņemami meli! Partiju Jaunā Vienotība pamet tās biedrs

Harijs Tomaševskis

Facebook sākās plašas diskusijas par jauno ministru prezidenta amata kandidāti. Kas pats par sevi ir tikai apsveicami demokrātiskā sabiedrībā. Tas, kas mani atkal un atkal sarūgtina, ir komentētāju kārtējā vienkāršotā un pat aprobežo...

Anda Čakša no 1.septembra aizvadīs mazākumtautību skolu reformu (+VIDEO)

Gatavību pārejai uz mācībām latviešu valodā apliecināja pašvaldību pārstāvji.


Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, kura valdībā pārstāv "Jauno Vienotību", pēc jaunā Ministru kabineta izveides, visticamāk, vadīs šo pašu nozari. Šoruden galvenais i...



Komentāri