lv
iiaep9fvkR92H6McSSks5upzGYlCMEP58PZfhOZh
2220176

Pirmdien 107 cilvēki mēģinājuši nelikumīgi iekļūt Latvijā no Baltkrievijas

Pirmdien 107 cilvēki mēģinājuši nelikumīgi iekļūt Latvijā no Baltkrievijas

Pirmdien Valsts robežsardze novērsusi 107 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, informēja Valsts robežsardze.

Tas ir viens no pēdējā laika lielākajiem vienā dienā konstatēto robežpārkāpēju skaits. Pirms nedēļas, 14.augustā robežsardze novērsa 96 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot robežu.

Šogad kopumā no nelikumīgas Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsošanas atturēti 6134 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ Latvijā uzņemti 292 cilvēki.

Pērn kopumā novērsti 5286 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana netika liegta.

Saistībā ar nelegālās imigrācijas spiedienu no 11.augusta līdz 2024.gada 10.februārim vairākas administratīvajās teritorijās Baltkrievijas pierobežā ir spēkā pastiprināts robežapsardzības sistēmas darbības režīms, kas nomainīja valdības 2021.gada augustā noteikto un vairākkārt pagarināto ārkārtējo situāciju.

Ņemot vērā strauji pieaugušo hibrīdapdraudējumu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, Valsts robežsardze mobilizējusi papildu dienestā esošos robežsargus ārējās robežas apsardzības stiprināšanai. Tāpat robežsardze pieprasījusi papildu atbalstu no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts policijas.

Varšavā 28.augustā plānota Baltijas valstu un Polijas iekšlietu ministru tikšanās, kuras laikā tiks arī izvērtēta situācija uz robežas ar Baltkrieviju. Baltijas valstis un Polija apspriež iespēju arī pilnībā slēgt robežas ar Baltkrieviju.

Plakāts 'Krievu okupanti. Labākais mēslojums' nav naida runa, secina tiesībsargs
Plakāts ar uzrakstu "Krievu okupanti. Labākais mēslojums", kas izstādes ietvaros bija izvietots Latvijas Nacionālajā bibliotēkā nav traktējams kā naida runa, secinājis tiesībsargs.
«Latvija pirmajā vietā» un «Stabilitātei!» aicina valdības veidošanu neuzticēt «Jaunajai Vienotībai»
Saeimas opozīcijā strādājošās partijas "Latvija pirmajā vietā" un "Stabilitātei!", kas šodien tiksies ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču, aicina nākamās valdības veidošanu neuzticēt "Jaunajai Vienotībai". Tā intervijās LTV raidījumā "Rīta Panorāma" ...
Pēc spožas sezonas Lietuvā vēlas vadīt izlases saspēli Pasaules kausā. Saruna ar basketbolistu Artūru Žagaru
Basketbolists Artūrs Žagars 23 gadu vecumā ir piedzīvojis gan karjeras kāpumus, gan kritumus, bet uz vietu Latvijas valstsvienībā dalībai Pasaules kausā viņš pretendē pēc veiksmīgas klubu sezonas Lietuvā, kur atguva prieku par spēli. Žagars sarunā ar L...


Komentāri