lv
f4KYx5gz516OenT9j1Waguua7CR4UR8UXWcfmRTW
2215675

Brīvdienās novērsti 74 cilvēku mēģinājumi šķērsot Latvijas robežu

Brīvdienās novērsti 74 cilvēku mēģinājumi šķērsot Latvijas robežu

Aizvadītajās trīs dienās Valsts robežsardze novērsusi kopumā 74 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, informēja Valsts robežsardze.

Šogad kopumā no nelikumīgas Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsošanas atturēti 6027 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ Latvijā uzņemti 292 cilvēki.

Pērn kopumā novērsti 5286 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana netika liegta.

Saistībā ar nelegālās imigrācijas spiedienu no 11.augusta līdz 2024.gada 10.februārim vairākas administratīvajās teritorijās Baltkrievijas pierobežā ir spēkā pastiprināts robežapsardzības sistēmas darbības režīms, kas nomainīja valdības 2021.gada augustā noteikto un vairākkārt pagarināto ārkārtējo situāciju.

Ņemot vērā strauji pieaugušo hibrīdapdraudējumu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, Valsts robežsardze mobilizējusi papildu dienestā esošos robežsargus ārējās robežas apsardzības stiprināšanai. Tāpat robežsardze pieprasījusi papildu atbalstu no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts policijas.

Varšavā 28.augustā plānota Baltijas valstu un Polijas iekšlietu ministru tikšanās, kuras laikā tiks arī izvērtēta situācija uz robežas ar Baltkrieviju. Baltijas valstis un Polija apspriež iespēju arī pilnībā slēgt robežas ar Baltkrieviju.

Politologs nosaucis vienīgo partiju, kas vēl varētu piedāvāt premjera kandidātu

Vienīgie, kas bez "Jaunās vienotības" (JV), visticamāk, varētu piedāvāt savu premjera amata kandidātu, ir "Apvienotais saraksts" (AS), pauda Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes dekāns, politologs Jānis Ikstens.

Viņa vērtējumā, ne "Pro...

Latvijā joprojām esot daudz Krievijas un Baltkrievijas kapitāla uzņēmumu

Latvijā šobrīd reģistrēti 3240 uzņēmumi, kuru akcionāri, kontrolējot uzņēmuma daļas vismaz 25% apmērā, ir Krievijas pilsoņi vai uzņēmumi, un 559 uzņēmumi, kuru akcionāri ir Baltkrievijas pilsoņi vai uzņēmumi, liecina atvērto datu platformas "Okredo" šī...

JV pārstāvji apliecinājuši gatavību vadīt plašākas koalīcijas veidošanu

"Jaunās vienotības" (JV) pārstāvji šodien tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču apliecinājuši gatavību uzņemties vadību konsultācijās par jaunas plašākas koalīcijas veidošanu, šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu sacīja JV Ministru p...



Komentāri