lv
aBbRjbuC3vD3wQNXXdEA2Ncb9DSxLXibEamVvh8U
2212352

Rudenī plāno atjaunot LNMM ieeju

Rudenī plāno atjaunot LNMM ieeju

Rudenī plānots atjaunot Latvijas Nacionālās mākslas muzeja ieejas mezglu, lai novērstu konstatētos apdares bojājumus, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domē.

Pašvaldības pārstāve Solvita Brence-Kauste atzīmēja, ka bojājumi konstatēti tikai apdares slānī. Tie neesot bīstami, un ēkas nesošo konstrukciju noturība nav apdraudēta.

Bojājumi radušies ārējo apstākļu ietekmē.

Atbilstoši Brences-Kaustes sacītajam, šobrīd tiek meklēts labākais un ekonomiski pamatotākais risinājums bojājumu novēršanai.

LNMM galvenā ēka Krišjāņa Valdemāra ielā 10 celta laikā no 1903.gada līdz 1905.gadam Rīgas pilsētas mākslas muzeja un Rīgas Mākslas veicināšanas biedrības vajadzībām. Tās projekta autors un pirmais muzeja direktors bija vācbaltiešu arhitekts un mākslas vēsturnieks Vilhelms Neimanis (1849-1919). Valsts nozīmes arhitektūras piemineklis bez kapitālā remonta bija kalpojis jau 107 gadus.

2010.gadā Rīgas dome pieņēma lēmumu par ēkas rekonstrukciju un paplašināšanu ar mērķi radīt mūsdienīgu muzeja infrastruktūru mākslas darbu eksponēšanai un saglabāšanai.

LNMM galvenās ēkas rekonstrukcijas, restaurācijas un jaunbūves projekta arhitekti ir Lietuvas arhitektu birojs "Processoffice", Vītauts Biekša un "Andrius Skiezgelas Architecture". Muzeja vēsturiskās ēkas rekonstrukcijai, restaurācijai un infrastruktūras uzlabošanai ir veikts ieguldījums kopsummā 15 355 571 eiro apmērā. Tajā skaitā Kultūras ministrijas piesaistītais Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums 13 050 898 eiro, valsts budžeta dotācija Rīgas pilsētas pašvaldībai 345 500 eiro un Rīgas pašvaldības budžeta finansējums 1 959 173 eiro.

LU Botāniskajā dārzā sniegs padomus par dārzu sagatavošanu ziemai

Profesionāļu dienā, 2.septembrī, no plkst.10 līdz 17 Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza Šķūnī dārza speciālisti atbildēs uz jautājumiem, kas saistīti ar augu un dārzu sagatavošanu ziemai, aģentūru LETA informēja LU Botāniskā dārza pārstāve Ilz...

Zelenskis ieradies Nīderlandē, lai tiktos ar premjerministru

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis kopā ar sievu Olenu svētdien ieradies vizītē Nīderlandē.

Zelenska lidmašīna nolaidās Nīderlandes Gaisa spēku bāzē Eindhovenē ap plkst.12 pēc Latvijas laika.

"Kopā ar pirmo lēdiju un komandu ieradāmies Nīderland...

Siliņa kā premjera kandidāte ir trīs reizes mazāk populāra nekā Pīlēns (VIDEO)

Bet arī būvniecības magnāta persona neizraisa vispārēju entuziasmu.

Lielais vairums tviterī veiktās aptaujas dalībnieku dotu priekšroku "Apvienotā saraksta" kandidāta Ulda Pīlēna iecelšanai par nākamo premjeru.

Par multimiljonāru nobalsoja 77 procenti n...



Komentāri