lv
eV8K8LC71lvWiR52KWLryHEOduKPq6hQ0H2zFwNI
2211596

Vēstnieks: Latvija ir ieinteresēta, lai Moldovas integrācija ES būtu veiksmīga

Vēstnieks: Latvija ir ieinteresēta, lai Moldovas integrācija ES būtu veiksmīga

Latvija ir ieinteresēta, lai Moldovas integrācija Eiropas Savienībā (ES) un ar to saistītais Moldovas reformu process būtu veiksmīgs, un Latvija ir gatava tam sniegt visu iespējamo atbalstu, uzsvēra jaunais Latvijas vēstnieks Moldovā Edgars Bondars.

Vēstnieka viena no prioritātēm amatā būs Krievijas izraisītais karš Ukrainā un tā ietekme uz Moldovu un Eiropu, kā arī Latvijas atbalsts Moldovai, lai tā turpinātu palielināt noturību pret Krievijas hibrīdapdraudējumu, kā arī sadarbība ar Moldovu, lai kopīgi strādātu Ukrainas atbalstam.

Lai panāktu maksimālu pievienoto vērtību un ilgtspējīgu rezultātu Latvijas palīdzībai un iesaistei Moldovā, būšot jāturpina un jāattīsta koordinācija un sadarbība ar līdzīgi domājošajiem partneriem, kas atbalsta Moldovu. Vienlaikus darbu turpinās ietekmēt ģeopolitiskā situācija – Krievijas agresija Ukrainā un hibrīdapdraudējums reģionā, atzina Bondars.

Tāpat vēstnieks vēlas īpašu uzmanību veltīt kultūras un cilvēku savstarpējo sakaru stiprināšanai.

Viņš uzsver, ka Latvijas un Moldovas attiecībās nav samilzušu problēmjautājumu.

Bondars kopš diplomāta karjeras sākuma 1994.gadā strādāja Ārlietu ministrijas (ĀM) Konsulāri tiesisko jautājumu nodaļā. Vēl Bondars bijis Starptautisko organizāciju nodaļas vadītājs, kā arī Pirmā divpusējo attiecību departamenta direktors. Savukārt no 2021.gada līdz 2023.gadam vadījis Trīs jūru iniciatīvas samita sagatavošanas sekretariātu Rīgā.

Bondars strādājis arī vēstniecībās ASV, Krievijā un Čehijā. Kā vēstnieks pārstāvējis Latvijas intereses Uzbekistānā un Polijā un kā nerezidējošais vēstnieks - Tadžikistānā, Bulgārijā un Rumānijā. Kopš šī gada sākuma Bondars veicis ĀM Eiropas Savienības (ES) direkcijas speciālo uzdevumu vēstnieka pienākumus migrācijas jautājumos.

Viņš ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnē Latvijas Universitātē.

Bondars nomaina līdzšinējo Latvijas vēstnieku Moldovā Uldi Mikutu, kurš šajā amatā bija kopš 2019.gada.

Bronza!!! Rašmane izcili šauj PČ un nopelna vietu olimpiskajās spēlēs (+VIDEO)

Latvijas šāvēja Agate Rašmane svētdien Baku pasaules čempionātā šaušanā sacensībās 25 metru distancē ar mazkalibra pistoli izcīnīja trešo vietu un nopelnīja Parīzes olimpisko spēļu kvotu.

Svētdien kvalifikācijas otrajā kārtā šaušanā pa īslaicīgi redzami...

Zambijā pārtverta lidmašīna ar miljoniem dolāru; starp aizturētajiem – Latvijas pilsonis
Zambijas varasiestādes pārtvērušas lidmašīnu, kurā tika pārvadāti 5,7 miljoni ASV dolāru skaidrā naudā, zelts, ieroči un munīcija un aizturējušas vairākus cilvēkus, tai skaitā Latvijas pilsoni.
FM: bezdarba līmenis šajā gadā kopumā būs samazinājies līdz 6,5% (+VIDEO)

Eksperti norāda uz ekonomiskās izaugsmes sabremzēšanu un ārējā pieprasījuma kritumu, palēninoties ekonomikas attīstībai visā Eiropā.

Latvijas Finanšu ministrija ir izteikusi prognozes par nelielu bezdarba samazināšanos mūsu valstī.

Ekonomikas izaugsmei ...



Komentāri