lv
MyMyKHW7mQX9RYVOd6SumngF24lmSMg0Ogdj5Tw3
2211211

Vakar pēdējo braucienu savā auto piedzīvoja trīs dzērājšoferi

Vakar pēdējo braucienu savā auto piedzīvoja trīs dzērājšoferi

Uz Latvijas autoceļiem pagājušajā diennaktī pieķerti septiņi transportlīdzekļu vadītāji par braukšanu alkohola reibumā, pavēstīja Valsts policijā.

Tostarp Rīgas reģionā, Kurzemē un arī Zemgalē par braukšanu reibumā pieķerti pa diviem transportlīdzekļu vadītājiem, bet Latgalē - viens.

Par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā ir sākts viens administratīvā pārkāpuma process un seši kriminālprocesi, tostarp trijos gadījumos tiks piemērota transportlīdzekļa konfiskācija.

Tāpat pagājušajā diennaktī uz Latvijas autoceļiem pieķerti kopumā 287 atļautā braukšanas ātruma pārsniedzēji, tostarp Vidzemē - 129, Latgalē - 92, Zemgalē - 26, Kurzemē - 25, Rīgas reģionā - 15.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pagājušajā diennaktī pieņemti 555 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tostarp Latgalē fiksēti 178 administratīvie pārkāpumi, bet Vidzemes reģionā - 177.

Jau vēstīts, ka pērn novembrī stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles. Tāpat kriminālatbildība paredzēta par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, atrodoties narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Turklāt tiek konfiscēts transportlīdzeklis, ja īpašnieks to vadījis stiprā reibumā vai atteicies no apreibinošo vielu klātbūtnes organismā pārbaudes. Gadījumos, ja reibumā vadītais transportlīdzeklis pieder citai personai, no vainīgās personas piedzen pilnu vai daļēju šī transportlīdzekļa vērtību.

Latvija Taivānā uzveic Puertoriko

Latvijas vīriešu basketbola izlase svētdien Taivānā pirmspēdējā pārbaudes mačā pirms Pasaules kausa finālturnīra pārspēja Puertoriko.

Latvija svinēja uzvaru ar 84:72 (14:13, 21:20, 23:18, 26:21).

Rolands Šmits Latvijas izlases labā guva 14 punktus, bet ...

PĀRRAIDE: Pasaules čempionāts vieglatlētikā. Skrējēja Vaičule nekvalificējas pusfinālam
Pasaules čempionātā vieglatlētikā turpinās arīsvētdien Budapeštā. Pirmais starts Latvijas vieglatlētiem - Gunta Vaičule devās uz startu 400 metru skrējienā.
Latgalē augustā un septembrī notiek manevri ar kaujas munīciju (+VIDEO)

Nacionālie bruņotie spēki aicina Rēzeknes un Ludzas novada iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm.


Saspringtā situācija pie Latvijas robežām austrumos izraisa pastiprinātu Nacionālo bruņoto spēku aktivitāti.

Līdz 20. augustam ...



Komentāri