lv
jXSNBorZJPDa8YnDP5yi5NQyu4eLRTGQenlkQHQ4
220874

Latvija starp astoņām ES valstīm ar jaunu auto reģistrācijas kāpumu

Latvija starp astoņām ES valstīm ar jaunu auto reģistrācijas kāpumu

Latvijā janvārī-oktobrī jaunu vieglo automašīnu reģistrācija palielinājusies par 12,5%, tai esot starp astoņām Eiropas Savienības (ES) valstīm, kurās šī gada pirmajos desmit mēnešos fiksēts kāpums, liecina publicētie Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākie dati.

Saskaņā ar šiem datiem janvārī-oktobrī valstī reģistrēti 14 049 jauni vieglie automobiļi.

Kāpums no ES dalībvalstīm gada pirmajos desmit mēnešos vēl fiksēts Bulgārijā (+16,9%), Rumānijā (+8,1%), Kiprā (+5,2%), Grieķijā (+3%), Portugālē (+2,6%), Slovākijā (+1,8%) un Īrijā (+0,6%). Savukārt vēl pieaugums no visām valstīm, par kurām ACEA apkopo datus, bijis Islandē (+31,6%).

Tikmēr straujākais kritums starp visām valstīm bijis Dānijā (-21,4%), Lietuvā (-20%) un Somijā (-19%). Igaunijā jaunu vieglo automašīnu reģistrācija samazinājusies par 10,2%.

Eiropas Savienībā vidēji janvārī-oktobrī jaunu vieglo automašīnu reģistrācija sarukusi par 8,1%, bet visās 30 ACEA aplūkotajās valstīs bija kritums 7,8% apmērā.

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju ES valstīs, izņemot Maltu, ES neietilpstošajās valstīs, Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces, kā arī Lielbritānijā.

Uz elektrisko transportlīdzekli vēlētos pāriet 13% Latvijas iedzīvotāju

Uz elektrisko transportlīdzekli tuvākajā laikā vēlētos pāriet 19% aptaujāto Lietuvas, 13% Latvijas un 12% Igaunijas iedzīvotāju, secināts elektroinstalācijas produktu ražotāja "Schneider Electric" veiktajā aptaujā.

Kompānijas pārstāvji aģentūru LETA in...

Izstrādā veido simulāciju pusaudžu ņirgāšanās mazināšanai

Veselības ministrija (VM) informatīvajā kampaņā "Ieskaties acīs! Ņirgāšanās - nav smieklīgi!" kopā ar jomas ekspertiem ir izstrādājusi video simulāciju pusaudžu vecākiem ar mērķi sniegt praktiskus ieteikumus ņirgāšanās mazināšanai, aģentūru LETA inform...

Top100 straujāk augošo uzņēmumu apgrozījums trīs gados audzis teju 9,2 reizes

Latvijas "Top100" straujāk augošo uzņēmumu apgrozījums pagājušajā gadā salīdzinājumā ar 2019.gadu audzis teju 9,2 reizes, liecina "Lursoft" apkopotie dati.

Pagājušajā gadā šajā sarakstā iekļuvušo uzņēmumi apgrozījums kopumā bija 948,66 miljoni eiro, pē...



Komentāri