lv
FbY4i4DIgw9GObX0RMjuIkRKuuS5yBjaZ0plSEHX
220255

Krievijas ekonomika trešajā ceturksnī nonākusi recesijā

Krievijas ekonomika trešajā ceturksnī nonākusi recesijā

Krievijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šī gada trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn samazinājies par 4%, tādējādi Rietumu sankciju skartā valsts ekonomika nonākusi recesijas periodā, liecina valsts statistikas biroja "Rosstat" sākotnējās aplēses.

Arī otrajā ceturksnī Krievijas ekonomika gada griezumā saruka par 4%.

Recesija tiek definēta kā ekonomikas lejupslīde vismaz divus ceturkšņus pēc kārtas.

Iepriekšējo reizi Krievijas ekonomika recesijā atradās 2020.gada beigās un 2021.gada sākumā, kad tautsaimniecību negatīvi ietekmēja koronavīrusa pandēmija.

Ekonomikas lejupslīde trešajā ceturksnī galvenokārt tiek skaidrota ar vairumtirdzniecības samazināšanos par 22,6% un mazumtirdzniecības kritumu 9,1% apmērā.

Krievijas centrālā banka prognozē, ka valsts ekonomika šogad kopumā samazināsies par 3,5%.

Policija pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par izvarošanu Kurzemē

Valsts policija (VP) pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par izvarošanu Ziemeļkurzemē, informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Madara Šeršņova.

Valsts policijas darbinieki pabeiguši izmeklēšanu kriminālprocesā par izvarošanu, seksuā...

Izlūkdienesta vadītājs: Krievija ir cietusi 'stratēģisku triecienu'
Lielbritānijas iekšējās izlūkošanas dienests M15 16.novembrī paziņoja, ka Londonai būs jāapkaro Krievijas agresija vēl gadiem ilgi, piebilstot, ka dienests no spiega Sergeja Skripeļa un viņa meitas indēšanas 2018.gadā ir bloķējis vairāk nekā 100 Kremļa...
No šodienas līdz piektdienas vakaram slēgs gājēju un velosipēdistu satiksmi uz Vanšu tilta
No ceturtdienas, 17. novembra, plkst. 17 līdz piektdienas, 18. novembra, plkst. 18 slēgs gājēju, velosipēdu un elektro skrejriteņu kustību uz Vanšu tilta abās pusēs esošā gājēju un velosipēdu ceļa, informēja Rīgas domē.


Komentāri