lv
QNIv5ECnEMvq1jLPe7JvqowsDzaanLbt3JNL8o4N
2200389

Siliņa: Sarunas par jauno valdību varētu tikt sāktas no «baltas lapas»

Siliņa: Sarunas par jauno valdību varētu tikt sāktas no «baltas lapas»

Gadījumā, ja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs aicinās "Jaunās vienotības" (JV) kandidāti Eviku Siliņu veidot jauno valdību, sarunas par koalīciju varētu tikt sāktas no "baltas lapas".

Intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" Siliņa skaidroja, ka sākotnējā saruna pie Valsts prezidenta būšot par veicamajiem darbiem. Par lielu daļu no jautājumiem, kurus arī ceturtdien minējis Rinkēvičs, ar partijām, kuras pārstāvētas Saeimā un varētu būt jaunās koalīcijas sastāvā, varētu būt vienošanās.

Vienlaikus, lai arī lielākajā daļā jautājumu ar partijām varētu vienoties, jautājums par Stambulas konvenciju neesot tik "viennozīmīgs", jo ir partijas, kurām tā nebūtu atbalstāma.

Siliņa norādīja, ka par vairākumu jaunajā koalīcijā esot gana pārliecināta, taču gribētos, lai tā ir pēc iespējas plašāka.

Viņa arī norādīja, ka ir signāli, ka darboties jaunajā valdībā varētu arī "Apvienotais saraksts" un "Nacionālā apvienība", taču par to, vai tā tiešām būs, nepieciešamas sarunas.

Kā ziņots, premjers Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien iesniedzis Rinkēvičam demisijas rakstu, līdz ar to oficiāli kritusi Latvijas vēsturē trešā īsākā valdība, kuru gan vadījis otrais ilglaicīgākais premjers.

Rinkēvičs nākamnedēļ uz konsultācijām aicina visas Saeimā pārstāvētās politiskās partijas.

Konsultācijās tiks pārrunāts jaunas koalīcijas veidošanas process un Valsts prezidents noskaidros politisko spēku viedokļus par vēlamo koalīcijas modeli, iespējamajiem Ministru prezidenta amata kandidātiem, kā arī redzējumu par valdībai veicamajiem ilgtermiņa un neatliekamajiem darbiem.

Krievijas pretgaisa aizsardzība notriekusi dronu virs Maskavas

Krievijas pretgaisa aizsardzības spēki naktī uz piektdienu notriekuši dronu virs Maskavas, paziņoja Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins.

Pirms tam Krievijas patruļas kuģis notrieca dronu, kas mēģināja uzbrukt Krievijas karakuģiem Melnajā jūrā, paziņoja Krie...

Viņas labklājība: Evika Siliņa pērn valsts dienestā nopelnījusi 51765.01 EUR

Politiķe naudu labprātāk glabā ārpus Latvijas.

Valdības krīze Latvijā turpinās, "Jaunā Vienotība" meklē premjera kandidātus. Viena no iespējamākajām personām ir labklājības ministre Evika Siliņa, kurai augustā apritēja 48 gadi.

VS.LV centās noskaidrot, ...

Savāc 11 000 parakstu par ierobežojumu bankām paaugstināt EURIBOR likmi

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" divu dienu laikā savākti vairāk nekā 11 000 parakstu par ierobežojumu bankām paaugstināt EURIBOR likmi pagātnē izsniegtiem kredītiem.

Vismaz 10 000 parakstu savākšana nodrošina iespēju iniciatīvu iesniegt iz...



Komentāri