lv
tQTlKXE8OmNpaXtRmAMLM747FMihorLorpBkUosl
2197022

Artūrs Kurucs izteicies par gaidāmajiem pretiniekiem Pasaules kausā

Artūrs Kurucs izteicies par gaidāmajiem pretiniekiem Pasaules kausā

Latvijas vīriešu basketbola izlases pretinieki Pasaules kausā spēlēs fiziskāk un atlētiskāk nekā komandas, kurām Latvijas basketbolisti līdz šim stājušies pretī pārbaudes spēlēs, sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas valstsvienības spēlētājs Artūrs Kurucs.

Jau ziņots, ka trešdien Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība "Arēnā Rīga" ar rezultātu 95:57 pārspēja Somiju.

"Uzvarējām ar lielu pārsvaru, bet, tā kā Luka Banki ir perfekcionists, mums ir vēl daudz kur pielikt. Pretinieki mūsu grupā būs vēl fiziskāki un atlētiskāki, tāpēc noteikti jāgatavojas cita stila basketbolam," teica Kurucs.

"Pirmā ceturtdaļa bija tas brīdis, kad pierast pie pretinieka, saprast kādu aizsardzību viņi spēlē, un tad jāmāk tam adaptēties, ko mēs labi izdarījām. Gatavojāmies, ka viņi spēlēs ar Lauri Markanenu un caur viņu parasti ir daudz kombinācijas, tāpēc bija nedaudz citādāks stils nekā gaidījām. Spēle ir 40 minūtes gara, no kurām pirmajās 20 minūtēs gāja grūti. Otrais puslaiks noteikti bija viens no labākajiem, ko šovasar esam spēlējuši," turpināja basketbolists.

Pēc četrām aizvadītām pārbaudes spēlēm Kurucs norādīja, ka viens no komandas galvenajiem uzdevumiem joprojām ir atrast pareizos veidus, kā laukumā vislabāk saprasties un saspēlēties.

"Vēl mēģinām saprast sevi kā komandu, jo nāk spēlētāji klāt. Dāvim bija tikai pirmā spēle un viņš arī labi iejutās. Jāmēģina visiem vienkārši saspēlēties," viņš piebilda.

Basketbolists izcēla, ka viens no Latvijas izlases ieročiem ir trīspunktu metiens, kuru Latvijas basketbolisti arī prot pietiekoši labi izmantot, taču valstsvienībā esot arī vairāki spēlētāji, kuri nepieciešamajos brīžos var gūt svarīgus punktus.

"Esam tāda komanda, kurā ir daudzi, kuri var būt punktu guvēji. Ja izlasē kāds aizdegās, tad tas noteikti ir jāizmanto, un šobrīd tas var būt jebkurš. Vienu dienu tas var būt Šmits, otru dienu - Dairis Bertāns, Žagars. Izlasē visi koncentrējas uz uzvaru," stāstīja Kurucs.

"Tas arī ir mūsu basketbols - skrienam, kustinām bumbu, mēģinām izmantot garos un izspēlēt caur viņiem. Pagaidām tas izdodas, ceru, ka tā arī ies uz priekšu. Tā ir doma, ar kuru Banki atnāca uz izlasi," skaidroja basketbolists.

Pēc spēles ar Somiju Latvijas valstsvienībai līdz Pasaules kausa finālturnīram vēl paredzēti divi mači Taivānā, tiekoties ar Puertoriko (20.augustā) un Lietuvu (22.augustā). Uz Taivānu dosies 14 spēlētāji, starp kuriem ir arī Kurucs, taču tos 12 spēlētājus, kuri tiks pieteikti Pasaules kausam, Banki izraudzīsies neilgi pirms paša finālturnīra.

"Cerams, ka esmu pietiekoši pārliecinājis trenerus par iekļūšanu sastāvā, jo visās spēlēs un treniņos mēģinu atdoties uz 100%. Esmu enerģijas spēlētājs, kurš var aizsardzībā daudz iedot, bet uzbrukumā jāmēģina man pieņemt pareizos lēmumus, nekļūdīties un iemest savus metienus. Zinu, ka esmu metējs, tas arī man dod pārliecību," viņš norādīja.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Latvijas izlase apakšgrupas spēles, kurās tiksies ar Franciju, Kanādu un Libānu, aizvadīs Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā.

Rītdien gaidāms ļoti stiprs lietus, liela krusa un spēcīgas vēja brāzmas

Piektdien Latvijā maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +22 grādiem vietām Ziemeļkurzemes piekrastē līdz +31 grādam valsts dienvidos, prognozē sinoptiķi.

Mākoņi daļēji segs Latvijas debesis, vietām īslaicīgi līs un dārdēs pērkons. Negaisa laikā dažviet...

'Jāaug Latvijas labklājībai' – Rinkēvičs iezīmē tematus sarunām ar premjera amata kandidātiem
Jaunas koalīcijas veidošanā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs aicina izvirzīt konkrētu mērķi – līdz 2030. gadam Latvijai sasniegt Eiropas Savienības (ES) vidējo labklājības rādītāju, ceturtdien, 17. augustā, par jaunnedēļ gaidāmajām konsultācijām ar S...
Latvijas valstsvienības futbolists Gutkovskis traumas dēļ nespēlēs vismaz pusgadu
Latvijas futbola izlases uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis sarāvis ceļgala krusteniskās saites un drīzumā viņam tiks veikta operācija, paziņoja futbolists.


Komentāri