lv
rkOodWsIt012TYyIaLnWfXkxg0w9HyhwuVrVjPX3
2195787

Rīgas domē JV pārziņā būs trīs komitejas, cik pārējiem partneriem?

Rīgas domē JV pārziņā būs trīs komitejas, cik pārējiem partneriem?

Līdz ar jaunas Rīgas domes koalīcijas izveidi partijas "Jaunā vienotība" pārziņā būs trīs komitejas, savukārt pārējie partneri katrs tiks pie vienas komisijas, liecina ceturtdien partneru parakstītais sadarbības memorands.

Rīgas domes vadības struktūra šajā koalīcijā būs mazāka nekā iepriekš, jo partneri vienojušies, ka mēram būs nevis trīs, bet divi vientieki.

Partneri vienojušies par komiteju kompetenču sadalījumu. JV pārziņā būs Pilsētas attīstības komiteja, Satiksmes un transporta lietu komiteja un Finanšu un Administratīvo lietu komiteja, Nacionālā apvienības un Latvijas Reģionu apvienības pārziņā būs Pilsētas īpašumu komiteja.

"Gods kalpot Rīgai" būs atbildīga par Sociālo lietu komiteju, deputātu bloks "Kods Rīgai" - par drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteju, "Latvijas attīstībai" - par Mājokļu un vides komiteju, savukārt "Kustība Par!" pārraudzībā būs Izglītības, kultūras un sporta komiteja.

Partneri vienojušies par Rīgas domes koalīcijas vispārējiem sadarbības principiem.

Deputāti apņēmušies veidot kompetentu Rīgas domes pārvaldību, ar savu piemēru rādot solidaritātes paraugu un tādējādi mazinot gan sabiedrības sašķeltību, gan plaisu starp pašvaldību un sabiedrību.

Viņi arī grib attiecības kā savstarpēji, tā ar sabiedrību, medijiem un opozīciju veidot uz koleģialitātes principiem un Rīgas domes lēmumus komunicēt korekti, atklāti un argumentēti.

Koncentrējoties uz Rīgas ekonomisko, saimniecisko un sociālo jautājumu risināšanu pilsētas iedzīvotāju labā, katrs sadarbības partneris saglabās savu politisko patstāvību un savlaicīgi informēs par savu nostāju atšķirīga viedokļa gadījumā.

Panākta vienošanās, ka partneri uzņemas atbildību par tās izvirzīto amatpersonu rīcības atbilstību augstiem ētikas standartiem, un partneri apliecinājuši, ka Rīgas domē korupcijai nav vietas, tāpēc viņi vērsīsies pret to ar visiem pieejamiem līdzekļiem.

Saasinoties attiecībām starp divām koalīcijas partijām - JV un "Progresīvajiem", no amata atkāpās bijušais mērs Mārtiņš Staķis un izjuka Rīgas domes koalīcija.

Jaunveidojamā koalīcijā vairs nebūs "Progresīvo", taču tajā tiks iekļauti frakcijas GKR, LA, atsevišķi neatkarīgie deputāti un bijušie "Progresīvo" sabiedrotie kustības "Par" deputāti.

Kopumā jaunajai koalīcijai tiks nodrošināts 33 deputātu atbalsts.

Jaunā Rīgas domes koalīcija apņēmusies iesaldēt deputātu algas

Jaunā Rīgas domes koalīcija apņēmusies iesaldēt deputātu algas, liecina partiju ceturtdien parakstītais sadarbības memorands.

Lai nodrošinātu efektīvu, stabilu, tiesisku un profesionālu Rīgas domes pārvaldību sabiedrības interesēs līdz esošā Rīgas domes...

Graudiņa/Samoilova pludmales volejbola tūres elites turnīra startā zaudē galvenajām favorītēm
Latvijas duets Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova ceturtdien Hamburgā spraigā cīņā zaudēja pirmajā spēlē profesionālās pludmales volejbola tūres elites līmeņa turnīrā. 
Aptauja: Kāda būtu cilvēku izvēle, ja Rīgas domes vēlēšanas notiktu rīt

Ja Rīgas domes vēlēšanas notiktu rīt, to līderi būtu partijas "Progresīvie", "Saskaņa" un "Jaunā vienotība" (JV), liecina pēc "Saskaņas" pasūtījuma pētījuma aģentūras SKDS šogad jūlijā veikta Latvijas pilsoņu aptauja.

Jautāti, kāda būtu viņu izvēle, ja ...



Komentāri