lv
D5Y5yIVCmn3WP1F5QslQGlO7drzMISld5EGM4VZv
2195369

Bulduru tirgū sēnes maksā 50 eiro kilogramā, pircēju ir maz (+VIDEO)

Bulduru tirgū sēnes maksā 50 eiro kilogramā, pircēju ir maz (+VIDEO)

Rekonstrukcijas laikā tika mēģināts atjaunot 115 gadus veco ēkas tēlu.

Jūrmala joprojām ir visdārgākā vieta Latvijā. Kā liecināja VS.LV, sēnes jaunajā Bulduru tirgū pārdod par 50 eiro kilogramā.

Acīmredzot uzņēmīgie iedzīvotāji, kas tos pulcēja, sagaida, ka turīgie ārzemnieki, kuri kūrortpilsētā iegādājušies nekustamos īpašumus, ieinteresēsies par Latvijas zemes augļiem.

Taču ne visas tirdzniecības vietas jaunajā tirgū ir aizņemtas, un pircēju aktivitāte neizskatās pietiekami augsta.

Vēsturiskā tirgus rekonstrukcijas gaitā atjaunots gan tirgus ārējais veidols, gan sakārtota blakus esošā teritorija, modernizētas un pilnībā atjaunotas iekštelpas. Bulduru tirgus tika dibināts 1908. gadā, bet tirdzniecības centra un tirgus paviljona ēkas celtas 1980. gados. 2022. gadā tika uzsākta ēkas un piegulošās teritorijas rekonstrukcija.

Bulduru tirgu visi labi zina jau kopš bērnības, no vecmāmiņu un vecāku stāstiem. Tam piemīt īpašais senlaicīgās Jūrmalas gars: šeit vienmēr ir bijuši nopērkami svaigi produkti, tikko cepta maize un dažādi gardumi. Pēc rekonstrukcijas izdevies saglabāt autentisko ēkas arhitektūru, pielāgojot telpas apmeklētāju vajadzībām.

Bulduru tirgū ir iespējams iegādāties visu ikdienai nepieciešamo pārtikas klāstu: maizi, piena produktus, gaļu un zivis, augļus un dārzeņus, kā arī dažādas delikateses. Tirgū pieejama arī plaša lauksaimnieku produkcija un dažādas delikateses.

Tirgus teritorijā ir izveidotas autostāvvietas, divi elektroauto uzlādes punkti.

Tirgus ir atvērts katru dienu (ieskaitot brīvdienas) no plkst. 8.00-20.00.

Jebkurā gadījumā, lai kā situācija mainītos, Jūrmalai ir vajadzīgs savs tirgus – un tagad tas pastāv.

Krišs Ziverts

Deputāti vēlēs jauno Rīgas mēru

Šodien plkst.10 izsludināta Rīgas domes sēde, kurā plānots ievēlēt jauno Rīgas mēru.

Darba kārtībā iekļauts tikai viens jautājums - mēra ievēlēšana.

Lai gan iespējamais mēra amata kandidāts lēmumprojektā nav ierakstīts, visticamāk, jaunveidojamā koalīci...

Jūlijā Rīgas domes vēlēšanu līderi būtu 'Progresīvie', 'Saskaņa' un JV, liecina aptauja
Ja Rīgas domes vēlēšanas notiktu rīt, to līderi būtu partijas "Progresīvie", "Saskaņa" un "Jaunā vienotība" (JV), liecina pēc "Saskaņas" pasūtījuma pētījuma aģentūras SKDS šogad jūlijā veikta Latvijas pilsoņu aptauja....
ES ekonomikā neliela gada izaugsme
Eiropas Savienības statistikas pārvaldes "Eurostat" ātrā novērtējuma dati liecina, ka gada ekonomikas izaugsme blokā bija pusprocents, bet eirozonā – 0,6 procenti. Latvija ir to valstu skaitā, kuru iekšzemes kopprodukts samazinājies. 


Komentāri