lv
v95RqEndSiGrx0MBgogw0vegZ7poAg9MDmgQGjBI
2192143

CSP uzdots publiskot uzņēmēju sarakstu, kuri eksportē uz okupantu valstīm

CSP uzdots publiskot uzņēmēju sarakstu, kuri eksportē uz okupantu valstīm

Ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA) uzdevusi Centrālā statistikas pārvaldei (CSP) publiskot uzņēmēju sarakstu, kas eksportē uz Krieviju un Baltkrieviju, liecina ministres paziņojums sociālajos tīklos.

Indriksone uzdevusi uzņēmēju sarakstu publicēt CSP tīmekļa vietnē, kā arī atjaunot šo informāciju reizi mēnesī.

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" augusta sākumā sākta parakstu vākšana par uz Krieviju eksportējošu Latvijas uzņēmumu saraksta publiskošanu.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Zigmārs Dzenis. Viņš norāda, ka, neraugoties uz Krievijas sākto karu, sadarbību ar Krieviju aizvien turpina vairāki simti Latvijas uzņēmumu, kas nav pakļauti sankcijām.

Idejas autoru neapmierina tas, ka netiek publiskots saraksts ar tādiem uzņēmumiem, kas joprojām strādā Krievijas tirgū.

No Latvijas uz Krieviju vēl 2019.gadā eksportēja 1095 uzņēmumi, tikmēr 2023.gada pirmajos piecos mēnešos - vairs tikai 307, skaidro Dzenis, piebilstot, ka šogad maijā no Latvijas uz Krieviju visvairāk eksportēts: alkohols, pārtika; ķīmija, medikamenti, mašīnas, mehānismi, elektroiekārtas, tekstilizstrādājumi.

Dzenis aicina mainīt komercinformācijas noslēpuma regulējumu un uzlikt par pienākumu Ekonomikas ministrijai darīt medijiem pieejamu informāciju par Latvijas uzņēmumiem, kuri eksportē uz Krieviju. Viņaprāt, tas nepieciešams, jo primārās ir Latvijas sabiedrības intereses, savukārt šāda informācija nevar tik uzskatīta par komercinformācijas noslēpumu, jo tā neietekmē Latvijas uzņēmumu iekšējo konkurenci.

Kādas ir kredītņēmēju tiesības?
Laikā, kad strauji aug banku procentlikmes un tām piesaistītie kredītmaksājumi, arvien vairāk cilvēku uzdod jautājumus - kādas ir manas tiesības sarunās ar banku? Uz ko es varu uzstāt, ko es varu izcīnīt? Par to Kārlis Arājs raidījumā "Tiesības zi...
Klusuma vadmotīvs. Saruna ar kordiriģenti Kristu Auderi
"Nekad nesaku – nekad, bet arī neko nenožēloju. Taču nevienam e-pastus nerakstu un ne pie vienām durvīm neklauvēju," saka Nīderlandē mītošā latviešu kordiriģente Krista Audere, kuras uzvara prestižajā Ērika Eriksona kordiriģentu konkursā 2021. gadā atr...
Rīgas domes topošā koalīcija ceturtdien informēs par būtiskākajiem darbiem

Rīgas domes topošās koalīcijas pārstāvji ceturtdien, 17.augustā, plkst.9.15 preses konferencē informēs par būtiskākajiem darbiem, kas paveicami galvaspilsētā šī deputātu sasaukuma pilnvaru termiņa laikā, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Preses konfer...



Komentāri