lv
z5JasGw0RIkN86MpdtVVkCeTaIF1jWVMVrPoJzgi
2169563

Eksperts: «Vāgnera» grupa Baltkrievijā palīdz naidīgajiem elementiem Latvijā

Eksperts: «Vāgnera» grupa Baltkrievijā palīdz naidīgajiem elementiem Latvijā

Tomēr visvairāk šie nekontrolētie kaujinieki ir bīstami tieši Baltkrievijas varas iestādēm.


Vēsturnieks un politologs, bijušais Latvijas Universitātes profesors Kārlis Daukšts argumentē, ka krievu gangsteru grupējums "Vāgners" var veicināt Latvijai nelojālu personu aktivizēšanos.

"Tas, ka Prigožina vagnerieši pašlaik atrodas Baltkrievijā, rada draudus ne tikai Baltijai un Polijai, - stasta Daukšta kungs, -Vislielāko apdraudējumu tas rada Baltkrievijas prezidentam Aleksandram Lukašenko, kurš šos iekšpolitiskos draudus cenšas novirzīt uz ārieni".

"Es uzmanīgi sekoju līdzi Putina un Lukašenko sarunām. Man šķiet, ka Lukašenko nav skaidrs, kāda vieta Prigožinam ir atvēlēta Putina stratēģijā un Kremļa politikā", - pauž K.Daukšts.

"Manuprāt, ir rūpīgi jāseko līdzi tam, kāda ir Prigožina noziedzīgā grupējuma, kuri darbojas pēc bandītu likumiem, nevis starptautiskiem noteikumiem, ietekme uz dažādām Latvijas sabiedrības grupām. Es piekrītu, ka vagnerieši Latvijai nerada militāru apdraudējumu, taču draudi pastāv un ir ideoloģiska rakstura. Proti, tā ir zināma pretvalstiska noskaņojuma uzkūdīšana atsevišķās sabiedrības grupās, kas nav pārāk apmierinātas ar dzīvi Latvijā".

Kā jau vēstīja VS.LV, Baltkrievijā fiksēta bijušo PSRS desantnieku grupas ierašanās oficiāli LR UR reģistrētas biedrības "Pereval" vadītāja Vasilija Krupeņiča vadībā.

Sagāzto koku dēļ joprojām slēgti divi ceļa posmi Jaunpiebalgas apkārtnē
Vētras radīto postījumu dēļ joprojām slēgti divi ceļu posmi Jaunpiebalgas apkārtnē – vietējā autoceļa Jaunzemji-Rēveļi-Ranka (V301) posmā uz Cēsu un Gulbenes novada robežas (1–2,8 km), kā arī autoceļa Ķeņģi–Jaunpiebalga (V412) posmā no 9,10 līdz 13,60 ...
Caune: Ja gribi sacensties ar elites sportistēm, ir jāskrien ātri

Lai sacenstos ar elites sportistēm, ir jāskrien ātri, pēc uzvaras Eiropas U-20 vieglatlētikas čempionāta 5000 metru skrējienā atzina Latvijas skrējēja Agate Caune.

Jau ziņots, ka Caune ceturtdien Jeruzalemē izcīnīja zelta medaļu 5000 metru skrējienā, no...

Sāks darboties vidējā ātruma kontroles posms uz Rīgas apvedceļa

No pirmdienas, 14.augusta, uz Rīgas apvedceļa (A5) posmā no Stūnīšiem līdz Jaunmārupei sāks darboties pirmais vidējā braukšanas ātruma kontroles posms, aģentūrai LETA pavēstīja "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

LVC norāda, ka vidējā ātruma kontrol...



Komentāri