lv
u29BwijHJcfEKTh6Mi8EhlRgegFs3fov9AazgtMw
2166805

Rēzeknē atliek lēmumu par sociālā dienesta darbinieku amata vietu samazināšanu

Rēzeknē atliek lēmumu par sociālā dienesta darbinieku amata vietu samazināšanu

Rēzeknes domes deputāti vienojušies līdz citai reizei atlikt lēmumu par sociālā dienesta darbinieku amata vietu samazinājumu, pirms tam atkārtoti izvērtējot šo problēmjautājumu.

Rēzeknes dome ceturtdien citu jautājumu starpā skatīja nolikumu par pašvaldības domes deputātu un pašvaldības darbinieku atlīdzību.

Izpilddirektora rīkojums pārskatīt amatu sarakstus un optimizēt tos bija izdots 11.jūlijā. Sēdē izraisījās karstas diskusijas par Sociālā dienesta amata vietu samazinājumu.

Pašvaldības izpilddirektors Raimonds Olehno sēdē ziņoja, ka Sociālā dienesta vadītāja Gunāra Arbidāna 21.jūlija priekšlikums bijis likvidēt 15,25 slodzes no amatu saraksta, norādot, ka tika izvērtēti pārvaldes uzdevumi un pakalpojumu kvalitāte. Komitejā, kurā skatīti iesniegtie priekšlikumi, Arbidāns esot bildis, ka dienestam varot būt nepieciešami papildu resursi, taču neesot tam norādījis nekādu pamatojums. Komitejas sēdē no optimizācijas saraksta pēc deputātu lūguma izslēgts sociālais rehabilitētājs un sociālais darbinieks. Savukārt 9.augusta rītā pašvaldībā saņemta sociālā dienesta vadītāja vēstule, kurā viņš piedāvā optimizēt amata vietu "sociālais darbinieks", kuru iepriekš tika nolemts atstāt, bet piecas aprūpētāju amata vietas pansionātā tomēr atstāt.

Aprūpētāju vietas bijušas izveidotas uz Covid-19 pandēmijas laiku, tātad tās bija pagaidu vietas, sacīja pašvaldības izpilddirektors. Saskaņā ar MK noteikumiem pašvaldība var atkal palielināt aprūpētāju skaitu Covid-19 draudu gadījumā.

Olehno informēja, ka darbinieku skaits pašvaldības pansionātā pieaug atbilstoši pašvaldības finansiālajām iespējām un pansionāta klientu skaitam. Pieaudzis sociālā dienesta administrācijas amata vietu skaits, kas pašlaik ir 63 darbinieki. Dome šodien esot saņēmusi Arbidāna iesniegumu, ka sociālajā dienestā samazināt amata vietas nav iespējams. Iesniegums esot datēts ar 14.jūliju, bet pašvaldībā saņemts un reģistrēts šodien plkst.9.10, un pauda neizpratni, kādēļ iesniegums nav nonācis pašvaldībā uzreiz.

Sociālā dienesta vadītājs skaidroja, ka par šo savu vēstuli vairākkārt ieminējies domes vadībai, bet, saņemot rīkojumu, kurā bija norādīts konkrēts cilvēku skaits, kas jāsamazina, vēstuli nav nosūtījis, tomēr galu galā pievienojis pie štatu samazināšanas priekšlikumiem.

Izpilddirektors iejaucās, sakot, ka neesot devis rakstiskus norādījumus samazināt konkrētu darbinieku skaitu. Arbidāns viņam oponēja, sakot, ka rīkojums bijis mutisks. Olehno noliedza, ka bijis šāds rīkojums, apgalvojot, ka bijusi "tikai saruna". Viņš esot norādījis uz budžeta apjomu un izteicis savu viedokli par samazināmām 12-15 amata vietām, bet piekrist vai nepiekrist bijis paša vadītāja lēmums.

Arbidāns lūdza atstāt samazināšanai paredzētās aprūpētāju amata vietas, jo MK noteikumi par Covid-19 vēl neesot atcelti. Esot jāņem vērā arī tiesībsarga vēstulē teiktais, lai arī visam viņš nepiekrītot, jo vēstule esot "pārāk ambicioza". Vienlaikus Arbidāns atzina, ka pansionātā "daudz kas vēl ir jāpilnveido".

Domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs ("Kopā Latvijai") pauda, ka bijis pansionātā un piekrīt tiesībsarga vērtējumam, piebilstot, ka pansionāta darbinieki ideāli izpilda savus pienākumus. "Tur ir tikai vadības neizdarība," teica priekšsēdētājs. Bartaševičs norādīja, ka pansionātā vērojamas viegli novēršamas komunikācijas problēmas, piemēram, darbiniekiem vajadzīgs izsniegt nozīmītes ar amatu nosaukumiem, lai pansionāta iemītniekiem nebūtu jautājumu, kas tie par cilvēkiem, kas ienāk viņu istabās.

Atbildot uz opozīcijas deputātes Ināras Groces jautājumu, izpilddirektors skaidroja, ka izskaidrot darbiniekiem, kādas amata vietas un kādēļ tiks likvidētas, ir pārvalžu vadītāju pienākums. Pašvaldībā ir 1243 darbinieki, paredzēts samazināt 59,4 amata vietas.

Olehno uzsvēra, ka no darba netiks atbrīvoti 60 cilvēki. Tiks likvidētas 29 neaizpildītās vakances, tai skaitā sociālajā dienestā. Atbrīvoti tiks 25 darbinieki, no kuriem septiņi ir pensionāri, bet deviņi strādā vēl citur, tātad atlaist plānots deviņus cilvēkus, bet 38 darbiniekiem tiks samazinātas slodzes. Notikšot darbinieku novērtēšana, tikai pēc tam konkrēti cilvēki saņems paziņojumus.

Opozīcijas deputāts Juris Guntis Vjakse iebilda, ka budžeta izdevumu samazināšanas rīcības plānā minētas 68,15 amata vietas, bet Olehno skaidroja, ka šai skaitā ietilpst arī pašvaldību kapitālsabiedrības, kur izvērtēšana vēl notiks.

Ar domes lēmumu Rēzeknes pašvaldības Centrālajā administrācijā likvidētas 7,5 vakances un tiks atlaists viens darbinieks, Pilsētvides un attīstības pārvaldē - likvidētas divas vakances un atlaisti trīs darbinieki, Finanšu pārvaldē tiks atlaists viens darbinieks, Izglītības pārvaldē likvidētas divas vakances un atlaisti septiņi darbinieki, Sporta pārvaldē un Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā "Zeimuļs" - pa vienam darbiniekam, Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrā likvidētas sešas vakances.

Jautājums par Sociālo dienestu ir atlikts, un lēmums par darbinieku skaita samazināšanu nav pieņemts.

Kā ziņots iepriekš, Tiesībsargs Juris Jansons klātienes vizītes laikā konstatētos pārkāpumus Rēzeknes pilsētas pašvaldības Sociālā dienesta pārraudzībā esošajā Pensionāru sociālo pakalpojumu centrā novērtējis kā pazemojošus.

Savukārt par Rēzeknes pašvaldības Sociālā dienesta pārraudzībā esošā Pensionāru sociālo pakalpojumu centra pārkāpumiem primāri atbildīga pašvaldība, noskaidroja Labklājības ministrija (LM).

«Valmieras» futbolisti Rīgā zaudē Konferences līgas spēlē; «Riga» FC cieš neveiksmi Nīderlandē
Latvijas čempioni "Valmiera" FC ceturtdien Eiropas futbola federāciju savienības (UEFA) Konferences līgas kvalifikācijas trešās kārtas pirmajā spēlē zaudēja Rīgā, savukārt "Riga" FC piedzīvoja neveiksmi izbraukumā Nīderlandē. Atbildes spēles abos pāros...
Jauns sacensību rekords!!! Caune izcīnījusi vēl vienu zeltu EČ U-20 (+VIDEO)

Latvijas sportiste Agate Caune ceturtdien Jeruzalemē izcīnīja otro uzvaru Eiropas U-20 vieglatlētikas čempionātā, ar jaunu sacensību rekordu finišējot pirmā 5000 metru skriešanā.

Tāpat kā 3000 metros, kur valmieriete uzvarēja trešdien, viņa sacensību sā...

LDDK: Līdzšinējā sadarbība un saziņa ar Indriksoni ir bijusi konsekventa

Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ieskatā valdības noteiktie ekonomikas transformācijas plāni virzās uz priekšu lēnāk, nekā bija plānots, tomēr līdzšinējā sadarbība un saziņa ar ekonomikas ministri Ilzi Indriksoni (NA) ir bijusi konsekventa u...



Komentāri