lv
VMlwwOci9YaKSvdRz4NL9xQU6HxsoSwU7GJQDABw
2165203

PSRS specvienību veterāns Vasīlijs Krupeņičs no Daugavpils dodas pie «Baķkas»

PSRS specvienību veterāns Vasīlijs Krupeņičs no Daugavpils dodas pie «Baķkas»

Īpaši vērtīgi Putina sabiedroto acīs ir tie, kas nāk no Ziemeļatlantijas līguma valsts.

VS.LV rīcībā esošā informācija liecina, ka nesen Baltkrievijā viesojās delegācija no Daugavpils PSRS Afganistānas kara veterāna Vasilija Krupeņiča vadībā.

Bijušie padomju desantnieki piedalījās Baltkrievijas varas iestāžu organizētajā militārās propagandas pasākumā.

Valsts drošības dienests (VDD) veic pārbaudi par Daugavpilī reģistrētās biedrības "Pereval" pārstāvju piedalīšanos patriotisko un militāro dziesmu festivālā "Siņeva" Baltkrievijā.

Internetā pieejamā informācija liecina, ka aizvadītās nedēļas nogalē Novopolockā notikušais festivāls rīkots ar Baltkrievijas Aizsardzības ministrijas atbalstu un festivāls bija veltīts desantnieku dziesmai "Siņeva" 50 gadu jubilejai.

Sociālajos tīklos ievietotajā video redzams, ka festivālā uz skatuves tiek izsaukta "grupa "Pereval" no Daugavpils" un skatuves virzienā devušies septiņi vīri, no kuriem daži ģērbušies desantnieku zilbaltajos kreklos un zilajās beretēs.

VDD vērtējumā tā dēvētās Krievijas desantnieku svinības ir Kremļa propagandas un ietekmes pasākumos izmantota aktivitāte Krievijas armijas glorificēšanai. Savukārt pašreizējos apstākļos, kad Krievija turpina noziedzīgo karu Ukrainā, šā pasākuma mērķis var tikt vērtēts kā Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā, kā arī Krievijas armijas un tās pastrādāto kara noziegumu slavināšana un attaisnošana.

Ņemot vērā minēto, personas par Krievijas agresijas Ukrainā slavināšanu var tikt sauktas pie atbildības, norādīja VDD.

Firmas.lv liecina, ka Daugavpilī 2015.gadā reģistrētā Afgāņu veterānu Daugavpils sadraudzības centrā "Pereval" kā amatpersonas norādītī Krievijas valstspiederīgie Igors Popovs un Nikolajs Mironovs, kā arī Latvijas valstspiederīgie Andrejs Lindenaus, Igors Loktevs, Antons Pilacs, Viktors Baleiko un Vasilijs Krupeņičs.

Latvijā un Ukrainā aizturēti vēl vairāki telefonkrāpnieku grupas dalībnieki

Turpinot šķetināt starptautiskas telefonkrāpnieku grupas lietu, Latvijā un Ukrainā aizturēti vēl vairāki organizētās noziedzības dalībnieki, informēja Valsts policijā.

Iepriekš ziņots, ka noziedzīgās grupas darbība tika pārtraukta 2023.gada 15.martā, ai...

Kas visbiežāk izraisa ceļu satiksmes negadījumus bez OCTA?

Ceļu satiksmes negadījumus, kas izraisīti ar auto bez derīgas transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas, visbiežāk izraisa autovadītāji 18-29 gadu vecumā.

Tā pavēstīja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju ...

Reirs sola: Jānosaka samazināti procentu maksājumi hipotekārajiem kredītiem

Ar likumu uz laiku jānosaka samazināti procentu maksājumi hipotekārajiem kredītiem ar mērķi nepieļaut Latvijas lielas daļas iedzīvotāju nonākšanu neapskaužamā finanšu situācijā, sacīja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis...



Komentāri