lv
aGbuVDyt8NEkK6SrvOKKfH3d31w5JpXqpMlkf56J
2164811

Rinkēvičs uzņemas patronēt Liepāju kā Eiropas kultūras galvaspilsētu

Rinkēvičs uzņemas patronēt  Liepāju kā Eiropas kultūras galvaspilsētu

Apmeklējot Liepāju, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien uzņēmās Liepājas - Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027.gada patronāžas pienākumus.

Tā informē valsts pirmās personas padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Valsts prezidents uzsvēra, ka Liepāja ir īpaša vieta Latvijā, tā ir ne tikai vēju pilsēta, bet arī radoša nemiera pilsēta, kurā vienmēr ir dzirksteļojis radošums, gara brīvība, kas ar stiprajiem vējiem aizpūsta pāri visai Latvijai.

"Tā vai citādi - Liepāja ir iedvesmas pilsēta! Tāpēc vēl jo vairāk priecājos, ka Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027.gadā būs tieši Liepāja," atzīmēja Rinkēvičs.

Tāpat Valsts prezidents pauda prieku, ka Eiropas kultūras galvaspilsētas programma tiek veidota kopā un sadarbībā ar Dienvidkurzemes un Kuldīgas novadiem.

"Eiropas kultūras galvaspilsētas tituls ir liela atbildība, labs pamats un arī lieliska iespēja, lai turpmākos gadus Kurzemes reģions sevi pieteiktu un apliecinātu visai Latvijai un pasaulei ar spilgtu kultūras notikumu programmu," norādīja Rinkēvičs.

Viņš pieļāva, ka tieši ceļā uz Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027.gadu tiks radītas jaunas un paliekošas vērtības arī valsts un pasaules kultūras ainā. Prezidents novēlēja visai "Liepāja 2027" komandai saglabāt nemiera radošo garu un neizsīkstošu enerģiju, veidojot, radot un vedot uz Liepāju - 2027.gada Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Cilvēku paverdzināšanā vainotajiem cepumu ražotājiem pieaudzis apgrozījums

Cepumu ražotājs SIA "Adugs Production" pagājušajā gadā strādāja ar 11,398 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,8% vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija guva peļņu 583 744 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem 2021.gadā, liecina "Firmas.lv" informā...

Vai Porziņģis tiešām varētu nespēlēt PK? LBS saka... neko

Trešdienas vakarā vācu žurnālists Ruperts Fabigs pauda bažas par Latvijas izlases spēlētāja Kristapa Porziņģa dalību Pasaules kausā, taču valstsvienības treneru kolektīvs ir apmierināts ar basketbolista paveikto līdzšinējā sagatavošanās posmā un pamatu...

Progresīvās mūzikas mīļotājs ar lielām ausīm – tas ir festivāls «Progausis»
Kāds pieredzes bagāts mūzikas festivāla veidotājs ar vieglu smīnu savulaik teica, ka mūzikas festivālam pirmā reize nebūt nav tā grūtākā, jo tad gan organizatoriem ir pirmās reizes entuziasms un cerības, gan mūziķi ir ļoti pretimnākoši. Tomēr progresīv...


Komentāri