lv
nBqzNwPXGzSSUr5jxhWs8Z8Xsj3hB38gwgNOM0bD
2160511

Briškens: Novērojama nepietiekama konkurence Latvijas privātbanku sektorā

Briškens: Novērojama nepietiekama konkurence Latvijas privātbanku sektorā

Ir novērojama nepietiekama konkurence Latvijas privātbanku sektorā, sacīja Saeimas "Progresīvo" frakcijas priekšsēdētājs Kaspars Briškens.

Pēc politiķa vārdiem, "Progresīvie" vairākkārt esot norādījuši, ka zināmu nišu varētu aizpildīt un tādējādi radīt konkurenci banku tirgū, ja dotu "spēcīgāku mandātu Attīstības finanšu institūcijai "Altum" kā pilnvērtīgai attīstības bankai". Viņaprāt, tas liktu komercbankām "sasparoties", īpaši tādos tautsaimniecībai svarīgos sektoros kā uzņēmumu kreditēšana, hipotekāro kredītu izdošana.

Vaicāts par banku gūto peļņu pirmajā pusgadā, Briškens norādīja, ka vairākas Eiropas Savienības valstis, tai skaitā Lietuva, ir apsvērušas un ieviesušas virspeļņas nodokli bankām, bet tas neesot vienīgais iespējamais instruments.

Deputāts pauda, ka svarīgi ir uzturēt pietiekami stingru un atklātu dialogu ar komercbankām, vienlaikus Latvijas Bankai kā regulatoram ir iespēja rīkoties ar banku virsnormas rezervēm, no kā arī labi parādoties tas, ka bankas pretēji ekonomikas nepieciešamībai neveic kreditēšanu.

Kā ziņots, Latvijas monetārās finanšu iestādes, galvenokārt bankas, šogad pirmajos sešos mēnešos strādāja ar 335,9 miljonu eiro peļņu, kas ir 2,6 reizes vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, liecina Latvijas Bankas publiskotā informācija.

Amerikāņu kuģis no Baltijas jūras spēj apšaut Sanktpēterburgu, Maskavu (+VIDEO)

Rīgas osta uzņem NATO eskadras jaudīgāko kuģi.

Šajās dienās Rīgā viesojies jaudīgākais amerikāņu kuģis, kura bruņojums ir spārnotās raķetes Tomahawk, kura rādiuss ir līdz 2000 km. Tas ļauj Latvijai pārliecinoši justies tuvi agresorvalstij.

USS Roosevelt...

Vecā mašīnā gaida paātrinājumu: jaunatnes basketbola izlases atpaliek attīstības tempā
Pirms pieciem gadiem Latvijas basketbolā varēja lepoties ar visu puišu un meiteņu jauniešu izlašu dalību Eiropas čempionāta augstākajā divīzijā. Turklāt gan puišu, gan meiteņu U-19 izlase bija kvalificējusies pasaules čempionātam, tomēr prieki nebija i...
Kariņš: Koalīcijai jāvienojas par piecām budžeta prioritātēm

Koalīcijas partneriem ir jāvienojas, ka valsts budžeta 2024.gadam sagatavošanā un pieņemšanā tiktu ņemtas vērā tikai valdības kopējās prioritātes - aizsardzība, sabiedriskā kārtība un drošība, veselības aprūpe un izglītība, šodien paziņoja Ministru pre...



Komentāri