lv
h3tll2D2J6dQLrEshrJdNT0PlGN3BrpLFGRf4rHV
2159894

Kurzemē ceļu remonta laikā nozāģējami 48 koki

Kurzemē ceļu remonta laikā nozāģējami 48 koki

Latvijas būvnieku darbu vēro Igaunijas būvuzraugi.

Labas ziņas no reģiona, kas piesaista tūristu uzmanību: visai bēdīgā stāvoklī esošais ceļš no Nīcas līdz Rudei jau šoruden iegūs jaunu asfalta segumu gandrīz visā garumā.

Tur jau strādā Latvijas būvnieki, un autovadītājiem jāņem vērā, ka atsevišķos remonta posmos satiksmi regulēs luksofori un ceļā paies ilgāks laiks.

Uz valsts vietējā autoceļa Nīca–Otaņķi–Grobiņa (V1222) asfaltbetona seguma atjaunošana notiek 2,2 km posmā no Nīcas (0.–2.20. km) un no Otaņķu pagasta Dunduriem līdz Rudei (2.53.–5.80. km), kur beidzas asfalta segums.

330 m garam autoceļa posmam, kas atrodas starp abiem minētajiem, tiks izstrādāts atsevišķs būvprojekts un to pilnībā pārbūvēs, pastāsta uzņēmumā ”Latvijas Valsts ceļi”.

Darbus veic par līgumcenu 1 596 513,54 eiro (ar PVN), būvuzraudzību nodrošina Igaunijas firma.

Būvdarbu izpildes termiņš ir 5. oktobris. Posmā, kur asfalta segums labāk saglabājies, paredzēta profila labošana ar karsto asfaltu un karstā asfalta dilumkārtas ieklāšana.

Tur, kur asfalta segums nolietojies vairāk, paredzēta aukstā reciklētā maisījuma kārta 20 cm biezumā, pievienojot jaunu minerālmateriālu. Pašlaik satiksmi regulē ar ceļa zīmēm un vadstatņiem, ātruma ierobežojums ir 70, 50 vai 30 km/h.

Atkarībā no veicamajiem darbiem atsevišķos posmos ieviesīs reverso kustību.

Ceļam arī sakārtos ūdens atvadi – noņems apaugumu, tīrīs grāvjus un tīrīs, atjaunos vai nomainīs caurtekas, atjaunos un iztīrīs divas drenu akas.

Ceļa nodalījuma joslā izzāģēs krūmus, kā arī 48 satiksmei bīstamus kokus (saskaņā ar Dienvidkurzemes novada pašvaldības Apstādījumu pārraudzības komisijas lēmumu), kā arī sakops 53 kokus, izzāģējot sausos zarus.

Atjaunos arī autobusu pieturvietu platformas, to aprīkojumu un ceļa aprīkojumu.

Sabotāža un kaitniecība! Peilāns par Austrumu robežas būvdarbu kavēšanos

"Ceļu būvniecības sabiedrības "Igate"" valdes priekšsēdētājs Māris Peilāns atklātā vēstulē Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam par Austrumu robežas būvniecību būvdarbu kavēšanos dēvē par sabotāžu un kaitniecību.

Peilāna ieskatā neviens nevēlas izrādīt...

Latvijā joprojām ir lielākais darbaspēka nodokļu slogs Baltijā

Latvijā kopējais darbaspēka nodokļu slogs joprojām ir lielākais Baltijā, informēja "Swedbank" Finanšu institūta pārstāvji, atsaucoties uz veikto Baltijas valstu nodokļu sloga salīdzinājumu.

Salīdzinot 2022. un 2023.gadu, Latvijā nodokļu jomā notikušas v...

«Malkovičs, Malkovičs, Malkovičs» – Rīgā būs skatāmas pazīstamā amerikāņu mākslinieka Sandro Millera fotogrāfijas
No 26. augusta līdz 29. oktobrim Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenās ēkas Kupola zālē būs skatāma starptautiski pazīstamā amerikāņu fotogrāfa Sandro Millera darbu sērija "Malkovičs, Malkovičs, Malkovičs: veltījums fotogrāfijas meistariem", infor...


Komentāri