lv
OSv8wSY1VNINFtpfpb4bVAQksKS73yalTMjLaou0
2156615

JV, ZZS un Progresīvie esot nonākuši pie saturiskiem kopsaucējiem

JV, ZZS un Progresīvie esot nonākuši pie saturiskiem kopsaucējiem

"Jaunā vienotība" (JV), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un "Progresīvie" ir raduši labus kopsaucējus, kas alternatīvā koalīcijā valsts attīstību padarītu dinamiskāku, šādu viedokli pauda Saeimas "Progresīvo" frakcijas priekšsēdētājs Kaspars Briškens.

Pēc viņa vārdiem, JV, ZZS un "Progresīvie" esot nonākuši pie saturiskiem kopsaucējiem, kas ir galvenās valsts prioritātes un izaicinājumi, un kādas ir turpmākās rīcības, lai valdības darbu padarītu dinamiskāku.

Briškena ieskatā, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) esot darījis visu, lai radītu apstākļus visām piecām partijām veidot dialogu. Taču Nacionālā apvienība (NA) un "Apvienotais saraksts" (AS) dialogam plašākā kompānijā nebija atvērtas.

Partijas, kas bija gatavas sēsties pie viena galda un runāt par valstij svarīgiem jautājumiem esot izrunājušas plašu valsts izaicinājumu loku, kā arī piedāvājušas trīs partiju starpā zināmu kompromisu redakciju un kopēju redzējumu par to, kas ir Latvijas galvenie izaicinājumi, atzīmēja politiķis.

"Progresīvie" sagaida skaidrību par turpmāko valdības darbu šonedēļ. Briškens pauda cerību, ka premjers pieņems tālredzīgus lēmumus saistībā ar iespējamām koalīcijas pārbīdēm.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidents šonedēļ nāks klajā ar paziņojumu par koalīcijas paplašināšanās procesu, pirmdien intervijā Latvijas Radio sacīja finanšu ministrs, premjera partijas biedrs Arvils Ašeradens (JV).

Kā ziņots, Kariņš jau iepriekš tika izteicies, ka vēlas koalīcijas paplašināšanu, lai panāktu raitāku darbu skolu tīkla sakārtošanā, veselības aprūpes situācijas uzlabošanā, darbaspēka jautājumos, valsts kapitālsabiedrību virzīšanā uz biržu un sociālajos jautājumos, proti, nepieciešama Stambulas konvencijas ratifikācija "kā simbolisks, bet dziļi nozīmīgs Saeimas žests" un Satversmes tiesas lēmuma izpilde, kas saistās ar kopdzīves regulējumu.

Pašlaik valdošajā koalīcijā strādā "Jaunā vienotība", NA un AS, taču pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās koalīcijas partijas nespēja vienoties par atbalstu vienam kandidātam, Ministru prezidents Kariņš ir sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar ZZS un "Progresīvajiem", kam gan NA un AS iebilst.

Trešdien īslaicīgi līs un vietām dārdēs pērkons. Vai stihijas būs beigušās?

Trešdien Latvijas lielākajā daļā īslaicīgi līs, vietām gaidāmas pērkona lietusgāzes.

Tā prognozē sinoptiķi.

Naktī īslaicīgs lietus būs tikai vietām, Kurzemes rietumos iespējams pērkona negaiss. Pūšot lēnam līdz mērenam dienvidu, dienvidaustrumu vējam, g...

VID ģenerāldirektores Jaunzemes pilnvaru termiņš netiks pagarināts

Valdība otrdien nolēma nepagarināt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores Ievas Jaunzemes pilnvaru termiņu, un izbeigt darba attiecības attiecīgajā amatā no 2024.gada 12.februāra.

Pēc otrdienas valdības lēmuma Finanšu ministrija (FM) sadarbīb...

Hibrīdauto - kompromiss vai evolūcija? Komentē auto eksperts

Lielākā daļa auto ražotāju pakāpeniski samazina dīzeļdzinēju klāstu un to vietā piedāvā dažādus hibrīdus. Sākot ar vieglajiem hibrīdiem, kuros elektriskā daļa pieslēdzas uz neilgu laiku, un beidzot ar auto, kas tikai ar elektrību vien nobrauc vairākus ...



Komentāri