lv
Tu2Fz8MEGuLrDkFCc6sgSLRtXIOSKyHISRM7AOXv
2154708

Pie valdības ēkas protestē pret Stambulas konvencijas ratifikāciju (+FOTO)

Pie valdības ēkas protestē pret Stambulas konvencijas ratifikāciju (+FOTO)

Otrdienas rītā iepretim Ministru kabineta ēkai aptuveni 20 cilvēki bija sapulcējušies partijas "Suverēnā vara" rīkotajā piketā pret Latvijas pievienošanos tā dēvētajai Stambulas konvencijai, novēroja aģentūra LETA.

Atnākušie paņēmuši līdzi plakātus uz kuriem, piemēram, rakstīts "Stop sociālā dzimuma integrēšanai mūsu tiesību sistēmā," Pandoras lāde Stambulas konvencija", "Vardarbība "Vienotības" iekšlietu ministra astoņu gadu bezdarbība".

Piketētāju vidū bija arī politiķi Jūlija un Vjačeslavs Stepaņenko.

Pikets noritēja mierīgi, to vēroja pāris policijas darbinieki. Valdības pārstāvji pie piketētājiem nebija iznākuši.

Jau ziņots, ka līdzīgs pikets bija noorganizēts jūlija sākumā.

Pirms vairākām nedēļām atlikto likumprojektu par Stambulas konvencijas apstiprināšanu Latvijā valdībā paredzēts skatīt nākamnedēļ, pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes pavēstīja politiķi.

Kā liecina Labklājības ministrijas (LM) iesniegtais likumprojekts, konvenciju Latvijā plānots apstiprināt ar atrunu, ka tās īstenošanā Latvija piemēros "Satversmē ietvertās vērtības, principus un normas, īpaši attiecībā uz cilvēktiesību aizsardzību, sieviešu un vīriešu līdztiesību un laulības, ģimenes, vecāku un bērnu tiesību aizsardzību un atbalstu".

Tāpat konvencijai tiek piedāvāts pievienot no diviem teikumiem sastāvošu deklarāciju, kurā tiks uzsvērts, ka "Latvija uzskata, ka konvencijas mērķis ir sieviešu aizsardzība no jebkādas vardarbības, kā arī vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršana, sodīšana un izskaušana".

Savukārt deklarācijas otrajā teikumā tiks atkārtots jau likuma par konvencijas apstiprināšanu 2.pantā teiktais, ka Latvijas "piemēros konvenciju Satversmē ietverto vērtību, principu un normu ietvaros, īpaši attiecībā uz cilvēktiesību aizsardzību, sieviešu un vīriešu līdztiesību un laulības, ģimenes, vecāku un bērnu tiesību aizsardzību un atbalstu".

Uzvarot setu 6:0, Ostapenko tomēr zaudē Monreālas turnīra pirmajā kārtā (+VIDEO)

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Aļona Ostapenko pirmdien nepārvarēja Monreālas "WTA 1000" turnīra pirmo kārtu.

Ostapenko ar rezultātu 6-7 (7:9), 6-0, 6-7 (8:10) zaudēja amerikānietei Dženiferai Breidijai, trešā seta taibreikā neizmantojot divas ma...

LDDK aicina ieviest jaunu nodokļu atvieglojumus darba devējiem. Par ko?

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) aicina Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) ieviest nodokļu atvieglojumus darba devējiem darbinieku augstākas izglītības izdevumu segšanai, pauda LDDK pārstāvji.

Organizācijā atzīmē, ka pirmdien, 7.augustā, ...

Ministrs Nauris Puntulis sola risināt atalgojuma jautājumu kultūras nozarē

Lai gan nākamā gada budžets nesolās būt spožs, ir jārisina atalgojuma jautājums kultūras nozarē, uzsvēra kultūras ministrs Nauris Puntulis, kurš pirmdien Rīgas pilī tikās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču.

Iepazīstinot ar nākamā gada Kultūras minist...



Komentāri