lv
12AYJjbJA5vKd6segUC3uegjdcrvlyW1MnYMkPeF
2152988

Deputāti skatīs IZM sagatavoto informatīvo ziņojumu par skolu tīkla reformu

Deputāti skatīs IZM sagatavoto informatīvo ziņojumu par skolu tīkla reformu

Divu Saeimas komisiju kopsēdē šodien skatīs Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavoto informatīvo ziņojumu par skolu tīkla reformu.

Uz kopsēdi sanāks Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija un Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija. Uz to aicināti IZM, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības, Latvijas izglītības vadītāju asociācijas, pašvaldību izglītības pārvalžu un citu organizāciju pārstāvji un eksperti.

Sēde norisināsies daļēji attālināti.

Jau ziņots, ka, lai izglītības iestāde varētu saņemt valsts budžeta finansējumu pilnā apjomā, plānots noteikt minimālo skolēnu skaitu klasē atkarībā no urbanizācijas līmeņa, kā arī ievērot urbanizācijas līmeni - jo blīvāk apdzīvota teritorija, jo lielāku skolēnu skaitu klasē un vairāk klašu komplektu būs nepieciešams nodrošināt.

Atbilstoši IZM redzējumam, valstspilsētās un administratīvajos centros minimālajam skolēnu skaitam visās četrās klašu grupās būs jānodrošina vismaz 120 skolēni. Pašvaldībās ārpus administratīvajiem centriem 1.-3. un 4.-6.klašu grupās minimālais skolēnu skaits, atbilstoši ministrijas iecerei, būtu 30 skolēni, bet 7.-9. un 10.-12.klašu grupās - 60 skolēni. Savukārt pierobežā un reti apdzīvotās pašvaldībām skolēnu skaitam trīs klašu grupās līdz 9.klasei būtu jābūt 30, bet vidusskolā - 60.

Kvantitatīvie kritēriji 1.-6.klašu grupā būs rekomendējoši, bet 7.-12.klašu grupā - saistoši visām pašvaldībām. Lēmumu par izglītības iestāžu tīkla reorganizāciju pašvaldībai būs jāpieņem, to saskaņojot ar ministriju.

Paredzēts, ka informatīvo ziņojumu par skolu tīklu reformu valdībā skatīs nākamnedēļ, 15.augustā.

Ernests Zēbolds PČ  izcīna 13.vietu BMX frīstailā. Ko viņš pats par to saka?

Latvijas sportists Ernests Zēbolds pirmdien Glāzgovā izcīnīja 13.vietu BMX frīstaila pasaules čempionātā "park" disciplīnā.

No 24 fināla dalībniekiem vispirms startēja tie sportisti, kuri nedēļas nogalē kvalifikācijā ierindojās no 13. līdz 24.vietai. Fi...

Latvijas basketbolisti uzzina pretiniekus 2025.gada EČ kvalifikācijas turnīrā

Latvijas vīriešu basketbola izlase šodien izlozē noskaidros savus pretiniekus atlasē 2025.gada Eiropas čempionātam, kurā jau nodrošinājusi dalību kā viena no finālturnīra rīkotājām.

Izloze Minhenē sāksies plkst.12.30 pēc Latvijas laika, tiešraidē to pār...

Latvijas pretinieki PK Francijas basketbolisti pārbaudes spēlē uzvar Venecuēlu

Latvijas vīriešu basketbola izlases pretinieces Pasaules kausā Francija pirmdien Orleānā pārbaudes spēlē ar rezultātu 86:67 (20:11, 23:20, 23:15, 20:21) pārspēja Venecuēlu.

Francijas izlasē ar 13 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām atzīmējās Rūdijs Gobērs...



Komentāri