lv
N9C5Ilmf04YqkKtl8fZathBs59U7Rfja7dYTr7K3
2150899

Nežēlīgā krusa vīrieti atstājusi zilumos (+VIDEO)

Nežēlīgā krusa vīrieti atstājusi zilumos (+VIDEO)

Pēc pirmdienas katastrofālajiem negaisiem Zemgalē, kur daudzviet lauku apvidiem pāri brāzās vēji ar viesuļvētras spēku, lielgraudu krusa un spēcīgas lietusgāzes, iznīcinot nenokultos sējumus un nodarot citus postījumus lauksaimniekiem, zemkopības ministrs Didzis Šmits (AS) ir uzdevis Zemkopības ministrijas (ZM) speciālistiem un atbildīgajām iestādēm operatīvi apzināt situāciju un postījumu apjomus lauksaimniecībā gan Zemgalē, gan citviet Latvijā, informēja ministrijā.

Brīdinājums - video tiek pielietota necenzēta valoda un redzami savainojumi.

"Ņemot vērā šodien pieredzētos dabas apstākļus, kas nodarījuši būtiskus zaudējumus lauksaimniekiem, esmu uzdevis Zemkopības ministrijas atbildīgajām iestādēm apzināt situāciju, lai lemtu par vēršanos Ministru kabinetā pēc atbalsta cietušajām saimniecībām," norāda Šmits.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) lūdzis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) un ZM, apkopot informāciju par vētras postījumiem, liecina premjera ieraksts sociālajos tīklos.

Tāpat Kariņš lūdzis ZM un VARAM apkopot informāciju par nepieciešamo valdības rīcību.

Jau ziņots, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs valsts rietumu un centrālajā daļā izsludinājis sarkano brīdinājumu par ļoti bīstamu pērkona negaisu un stipru vētru, ļoti lielu krusu, intensīvām lietusgāzēm. Brīdinājums spēkā līdz plkst.19 pirmdienas vakarā.

Savukārt vēlāk pirmdienas pēcpusdienā un vakarā lielākais postoša pērkona negaisa risks būs Latvijas centrālajā un austrumu daļā, prognozē sinoptiķi. Vietām Vidzemē un Latgalē negaiss var plosīties vēl arī naktī uz otrdienu.

Latviju pasaules čempionātā vieglatlētikā pārstāvēs deviņi sportisti

No Latvijas uz pasaules čempionātu vieglatlētikā dosies deviņi sportisti, no kuriem pieci būs šķēpmetēji, vēsta Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

Šķēpmešanā no Latvijas sacentīsies Rolands Štrobinders, Patriks Gailums, Gatis Čakšs, Anete Kociņa u...

Ostapenko Monreālas "WTA 1000" turnīrā šodien tiksies ar amerikānieti Breidiju

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko Monreālas "WTA 1000" turnīra pirmajā kārtā šodien tiksies ar ASV tenisisti Dženiferu Breidiju.

Spēle centrālajā kortā varētu sākties ap plkst.21 pēc Latvijas laika.

Ostapenko WTA rangā ieņem 20.vietu un turnīrā nav ...

Spēcīgas lietusgāzes pārgājušas pāri Jelgavai (+VIDEO)

Jelgavā spēcīgās lietusgāzes būtiskus bojājumus nav radījušas, informēja Jelgavas pašvaldībā.

Patlaban stiprais lietus ir pierimis. Uz atsevišķiem ielu posmiem kādu brīdi uzkrājies lietusūdens un notekūdeņu sistēma uzreiz nevarēja ūdeni uzņemt, taču sūk...



Komentāri