lv
VaPeN6szSQVyUmgCzhQB4TRyPG5IhaoUrRPvDBLF
2149158

Lidosta «Rīga» nosauca no atpūtas galamērķiem šovasar aizpildītākos lidojumus

Lidosta «Rīga» nosauca no atpūtas galamērķiem šovasar aizpildītākos lidojumus

No atpūtas ceļojumu galamērķiem šovasar aizpildītākie lidojumi ir uz Melnkalni, Bulgāriju un Armēniju, intervijā aģentūrai LETA teica VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Viņa sacīja, ka noslogotākie pašlaik ir deviņi Īrijas zemo cenu lidsabiedrības "Ryanair" maršruti - Dublina, Ķelne, Vīne, Prāga, Īstmidlenda, Mančestra, Krakova, Malta un Brisele, bet no Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" reisiem noslogotākie ir Tivata, Erevāna, Burgas, Korfu un Herakliona.

"No atpūtas ceļojumu galamērķiem šovasar visaizpildītākie lidojumi ir uz Melnkalni, Bulgāriju un Armēniju," pauda Odiņa, piebilstot, ka savukārt, skatoties uz pirmo pusgadu kopumā, visvairāk pasažieru jeb 8% no kopējā pasažieru skaita - ir pārvadāti uz Londonu. Seko Helsinki ar nedaudz vairāk par 5%, kā arī Oslo, Tallina, Stokholma, Frankfurte, Viļņa, Belgrada, Berlīne, Varšava un Vīne, kur visos ir aptuveni 3-4% no kopējā pasažieru skaita.

Jau vēstīts, ka pērn lidostā "Rīga" tika apkalpots kopumā 5,381 miljons pasažieru, kas ir 2,3 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, kad tika apkalpoti 2,353 miljoni pasažieru, taču par 31% mazāk nekā 2019.gadā, kad lidostā tika apkalpoti 7,798 miljoni pasažieru.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Pirmdien vietām gaidāma liela krusa, vētra un stipras lietusgāzes

Pirmdien, galvenokārt pēcpusdienā un vakarā, Latvijā gaidāmi negaisa mākoņi, kas vietām atnesīs lielgraudu krusu, vētru un stipras lietusgāzes, prognozē sinoptiķi.

Iespējami arī virpuļviesuļi jeb tornādo. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas cen...

Jasa nosaukta par vienu no turnīra piecām labākajām spelētājām

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases līdere Vanesa Jasa iekļauta Eiropas U-20 čempionāta simboliskajā pieciniekā, tika paziņots pēc svētdien notikušās finālspēles.

Jau ziņots, ka latvietes svētdien Klaipēdā izcīnīja sudraba medaļas Eiropas U-20 čem...

NVA apsver līguma laušanu ar ReRe būve

Nodrošinājuma valsts aģentūra (NVA) apsver pārtraukt līgumu ar SIA "ReRe būve", kas prasa papildu finansējumu četru katastrofu pārvaldības centru būvniecības pabeigšanai, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) "Panorāma".

LTV klāsta, ka divi jūnijā atklātie c...



Komentāri