lv
C1U2qoAfNW2wrTk3J6g6GrKioiPUgScROoE6OhH2
2146662

Skandāls: Rēzeknes mērs Bartaševičs vēlas atņemt pilsētai sociālos darbiniekus

Skandāls: Rēzeknes mērs Bartaševičs vēlas atņemt pilsētai sociālos darbiniekus

Maz ticams, ka pret pensionāru vitālajām interesēm vērstas darbības var palīdzēt jaunās partijas popularitātei.

Valsts pilsētai Rēzeknei, kas atrodas uz Eiropas Savienības austrumu robežas, ir jābūt Latvijas pievilcības paraugam. Tā vietā pašpārvaldes vadītājs Aleksandrs Bartaševičs nolēma "atbrīvot" savus tautiešus no būtiskākajiem dienestiem.

Latvijas sociālo darbinieku biedrība atklātā vēstulē pauž neizpratni un iebildumus pret Rēzeknes pilsētas pašvaldības vadības ieceri samazināt sociālā darba speciālistu skaitu pašvaldības Sociālajā dienestā.

"Uzskatām, ka šāda rīcība ir pretrunā gan pašvaldības iedzīvotāju vajadzībām, gan arī valsts sociālajai politikai, kas ir orientēta uz sociālo pakalpojumu attīstību dzīvesvietā un sociālā atbalsta uzlabošanu sabiedrības neaizsargātākajām grupām," teikts vēstulē.

Tālāk tekstā uzsvērts, ka sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības nodrošināšana ir viena no pašvaldības pamatfunkcijām, tāpēc tās neizpilde vai nepienācīga izpilde ir likuma neievērošana.

Biedrības ieskatā iniciatīva atzīt par spēku zaudējušiem Rēzeknes pilsētas domes saistošo noteikumus "Par brīvprātīgās iniciatīvas pabalstiem Rēzeknes valstspilsētas pašvaldībā" ir tuvredzīga politikas plānošana un nabadzības riskam tiek pakļautas personas un ģimenes, kurām iepriekš nodrošinātais atbalsts bija ļoti būtisks atspaids.

Biedrība aicina rast citus risinājumus pašvaldības finansiālās situācijas uzlabošanai un turpināt nodrošināt sociālo palīdzību mazaizsargātajiem iedzīvotājiem.

Vēstules noslēgumā tās autori aicina Rēzeknes pilsētas domi rūpīgi izvērtēt savas ieceres negatīvās sekas nākotnē.

Pašlaik dome plāno samazināt pašvaldības darbinieku skaitu, ir runa par 60 darbiniekiem. Īpaši šī darbinieku skaita samazināšana varētu apdraudēt sociālās pārvaldes darbu, kur darbinieku algas esot 800-1300 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas.


Savukārt mērs Bartaševiča kungs, pēc vid.gov.lv datiem, 2022.gadā guvis šādus ienākumus:

-Rēzeknes valstspilsētas pašvaldība - alga 36576.53 EUR;

-Latgales plānošanas reģions - alga 5590.18 EUR;

-Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "RECCE" - dividendes 616.17 EUR un 792.34 EUR.

Kā ziņoja mediji, bijušie partijas “Saskaņa” politiķi, kuru vidū ir Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs, Andrejs Klementjevs, Jekaterina Ivanova un Karina Bartkeviča, apņēmušies veidot nacionāla līmeņa partiju ar fokusu uz reģionu vēlētājiem.

Rēzeknē 217 cilvēki nodibinājuši jaunu politisko partiju “Kopā Latvijai”, par kuras valdes priekšsēdētāju ievēlēts Rēzeknes mērs, no “Saskaņas” izslēgtais Aleksandrs Bartaševičs.

Gaidāma siltākā nakts Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē

Naktī no svētdienas uz pirmdienu gaisa temperatūra Latvijā nenoslīdēs zemāk par +19..+24 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Gaidāmā nakts varētu būt siltākā Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē. Paredzams, ka gandrīz visās valsts novērojumu stacijās gai...

Policija komentējusi Summer Sound 2023

Valsts policija (VP) sākusi vairākus administratīvo pārkāpumu procesus, tai skaitā, par narkotisko vielu lietošanu un glabāšanu, kā arī par elektroskrejriteņa vadīšanu alkohola reibumā, informēja VP.

Vērtējot kopumā, VP pārstāvji atzīmēja, ka kopumā fes...

Latvijas U-20 basketbolistes šodien cīnās par Eiropas čempiontitulu

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase šodien Klaipēdā pirmo reizi vēsturē cīnīsies par Eiropas U-20 čempiontitulu, finālā stājoties pretī vienaudzēm no Francijas.

Mačs sāksies plkst.20.30, tiešraidē to translējot Starptautiskās Basketbola federācijas...



Komentāri